måndag 30 augusti 2010

Valpar i O-kullen





Det är säkert en och annan som är nyfiken över valparna..
Valparna är kvar hemma, tack vare fantastiska vänner som bor hemma hos mig och tar hand om dem. Tusen TACK B & A , Ni är bara bäst !!!!!

Valparna är nu snart 4 veckor, det har ätit fast föda i form av köttfärs sedan de var 16 dagar, klorna har blivit klippta 3 gånger och de har fått sin första avmaskningskur. De har börjat äta Robur valpfoder och de har tagit sina första steg ute i gräset. She är en duktig mamma men börjar nu vilja ha lite egentid där bara hon ska ha uppmärksamhet.

På grundav den dåliga uppkopplingen jag har ,kan jag dessvärre inte erbjuda mycket i fotoväg men här kommer det några.....

Duktig fotograf: @Becka

Rapport från jakten



Då har vi avverkat jaktens första 5 dagar, jag går med mina hundar som hund förare under jaktens första 2 veckor. Jag tycket ett det passar mig utmärkt jag får ha full kontroll på hundarna som får många jaktsituationer och det fälls en hel del fågel över dem utan att de lär sig allt för mycket dumheter då jag kan ha fullt focus på hundarna. Alla hundar har varit ute någon tur och det har fällts fågel över dem alla, Hedda och Bleika är mina första vals hundar, någon av dem är alltid med och de övriga får bytas av. Premiärdagen fälldes det med en skytt 22 fåglar, Hedda fick 7 (jagade1/2 dag), Bleika 13 och Häxza 2 (1/2 dag) Mer än så avslöjar jag inte , men vi har OK med fågel och det är fina kullar :-)

Idag har vi vilodag men det blir nog en liten träningstur med Tasha som har börjat sin utveckling. Jag kallar henne för den fula ankungen, frågan är om hon någonsin blir någon svan...... men en duktig jakthund ska hon kunna bli.

Jag har dålig koll på vad som hänt runt om hund världen men har fått rapport om att Izak fick 2 UK i lördags .
En annan Panini "Gin" son som gjort bra ifrån sig är Aron som finns i Checkien ( där Gin har en kull med en Checkisk tik som heter Honza) , Aron har varit på Int utställning och fått Cert & Cacib, samt placerat sig som nummer 3 i gruppen. Stort Grattis !!!! Bilder på Aron finns här >>>>>

tisdag 24 augusti 2010

Snart smäller det...


Är hemma och vänder innan jag packar in hundarna i bilen för att åka till fjällen igen i dryga 2 veckor.
Kiaerr var otroligt fint, supermarker, bara att släppa från bilen, massa fågel. Jag tror inte det var många hundar som inte hade chans på fågel under helgen. Det var nog svåra förhållanden för det var mycket stötar i alla klasser, även i VK, därav blev inte premielistan så lång som den borde varit. Även mina hundar gick samma öde till mötes..... Vi får jobba vidare

Nu packar jag om och i morgon börjar jakten.....

Återkommer med rapport när jag har uppkoppling.

torsdag 19 augusti 2010

Fina avkommor


Jazzi & Even dyker
Zarraz 14 år
Keen
Keen

Varje höst får vi träffa på Zettertjärns MK Keen Eye som är på samma ställe som oss i fjällen.
Keens mamma är Z. Money Penny och pappa är Z.Kazzan , Keen är en kopia av sin far, en mycket personlig hund och en duktig liten jägare

Har även fått fina foton från Zettertjärns Zeizz "Zarraz" somblir 14 år i oktober, denna bild är nytagen från fjället. Man kan se på blicken att Zarraz fortfarande njuter av livet. Jag hoppas att han får fortsätta med det länge.....
(Zarraz är e. NJCH Graneskogens Shott u. Kammarvolas Attasha)

En otroligt härlig bild på Jazzi och lill-husse Even , visst blir man badsugen???

Mycket nu.......


En lättad Hedda
Här vilar de ut efter en svettig dag
Hedda utanför hundgården

Filuran i hundgården

Väl kamoflerad
Bleika & Ditzie i samstånd
Dagens ripbild
Bleika
Skönt med svalka säger Bleika
Så här kan man också svalka sig

Då är vi hemma för att packa om väskan innan vi åker till Norge i morgon, jag ska döma och starta Filuran & Ditzie.
Igår hade vi ännu en fin träningsdag, första delen blev mest lugn-i-flog träning. Den starka vinden och solen gjorde att det var krut torrt uppe på fjället, att då börja med att gå i medvind var inte att göra det lätt för sig. Men det bättrade sig på hemvägen, då blev det många fina situationer, är riktigt imponerad över Häkza som är i supertrim och otroligt lydig, synd att jag inte anmält henne till de tidiga proven men jag trodde inte att hon skulle vara redo så tidigt.
'
Jag måste bara berätta om Doggy's kyldukar som är helt fantastiska , dessa har verkligen varit till stor nytta under dessa varma dagar, kylduken håller kylskåpstemperatur unde rhela dagen så länge den hålls fuktig. Den är till lika stor nytta för hundar som förare ( se bilden på Bleika)

Har även försökt mig på att få till ett riktigt bra foto på en ripa men det är inte lätt, det går fort som bara det......

Då jag har problem att sova på dagen har det blivit lite annat gjort under vilotiden när det varit för varmt för att träna hundar.
Hedda har fått en ny sommarfrisyr, hon blev på köpet 2 kg smalare när alla pälsen försvann :-)
Jag har hunnit läsa en bok, vilket jag inte haft tid med på evigheter , otroligt skönt och avslappnande.

Tänkte att Ni ska få se hur fint hundarna har det ordnat på fjället , inte konstigt att de stortrivs med sina hundrum och hundgårdar.


tisdag 17 augusti 2010

Nu är vi igång


Morgondimma över fjällen
Fick sällskap av en uggla

Häkza har pejlat in en stor ripkull

Ha..där är de
Flyger så fint o Häkza sitter :-)

En lycklig Ditzie
Då är vi i fjällen igen, jisses vilken värme. Nog är det typiskt, vi har haft en usel sommar och nu när jag kan tänka mig lite svalare väder då kommer sommaren.
Igår kväll var jag ute med Hedda, Ditzie & Bleika, det var svårt för hundarna varmt och torrt, underligt att det efter allt regnande denna sommar kan vara torrt i marken. Vi hittade en del fågel och alla skött sig mer eller mindre,vissa har mycket spring i benen och det går allt för stort , men det ska vi jobba med.... de sköter fågel i alla fall.
I morse var jag uppe med tuppen, kl 5 var jag ute med Häkza & Filuran, perfekta förhållanden, fuktigt i backen och svag vind, kl halv nio var vi hemma igen , nöjda med vad vi fått uträttat , perfekt att komma hem till frukost .

Nu blir det paus under dagen innan vi kör ett kvällspass igen.
Foton från morgonen och gårdagen, det tar en evinnerlig tid att ladda upp bilder från fjället , Ni får se resten en annan gång :-)

måndag 16 augusti 2010

Myztique



Har fått ett trevligt mail från Mystiques husse. Valparna i M-kullen är snart 8 månader, Myz har varit och tränat på tamfågel och enligt husse gav det framgång, hon står, reser och är lugn. I mina ögon ser hon väldigt trevlig ut med en stark harmonisk kropp och ett fint huvud. Det ska bli spännande att få rapport efter jakten hur hon utvecklat sig. Stolta föräldrar till Myz och resten av M-kullen är Z. Razka "Pimpim" och Z. Bacchus "Ola"

söndag 15 augusti 2010

Valparna









Valparna blir 10 dagar i morgon, man börjar se antydan till att ögonen ska öppnas. De är mycket aktiva och "springer" runt i bädden. De varierar i storlek, de som var störst vid födseln har dragit ifrån,de är som bulldosers som far fram för att vara först till maten, alla är dock runda och fina. Storleken brukar jämna ut sig när de börjar äta annan mat än mammas mjölk.

Valpbilder från idag, överst är fina mamma She

Bär tider



För er som undrar om det finns några bär på fjället, det finns det.....
men de behöver några dagar till på sig för att mogna . Dessa bär är perfekt energitillskott under vår träningsturer på fjället, hjortron är godast att äta naturella , plocka en handfull och njut, innehåller massor av C-vitaminer.

Hemma igen....

På väg ....
Kazzan står ...
Här var den...
Filuran har golukt i nosen

Häkza på tur
Jaaaa....
Bleika står, hedda sekunderar...
Stilfulla Mim
En del av gänget..
Iona hittar fortfarande sina pippisar
Fräcka Bleika
Iona
Ditzie

I väntan på hemgång

Då är hösten i full gång, jag är öm i hela kroppen efter 5 dagar på fjället. Det var rejält tunga ryggsäckar vi bar in men så hade vi massa lyx med oss också. Vad sägs om oliver, parmesan och torkat kött som snacks, renskavsgryta med grönsaker och kokosmjölk till varmrätt och brieost till dessert. Till detta dracks det både rödvin , GT och singelmalt ( don't like).
Det blev dock tidiga kvällar , värmen höll på att ta kål på både människor och hundar. Den tog dock inte kål på myggen dessvärre som höll "låda" hela natten och störde nattsömnen.

Fåglarna då, jodå de fanns där till slut, stora och fina kullar med stora kycklingar.
Hundarna skötte sig ibland och ibland brann det för dem, inte så konstigt att ivern blir för stor ibland de har nog längtat efter detta lika mycket som jag har.

Även gamla Iona fick följa med, hon får dock stanna hemma resten av hösten från fjällturerna, jag har lovat henne att hon och jag ska ta egna turer i skogen och titta efter tjädertuppen. Jag är imponerad över den gamla damens fart och intensitet, men det går mycket på vilja , fattar inte vad hon får orken ifrån, min fina underbara lilla Iona. Jag hoppas att hon får njuta av livet något år ännu......

Det var "gott" att komma hem igår till en varm dusch med hårtvätt och en säng där det inte fanns minsta ljud från myggen.

She blev lycklig över att se oss igen och valparna har växt rejält, jag återkommer senare idag med bilder på de små.

tisdag 10 augusti 2010

Äntligen ...mot fjällen






Idag bär det iväg till fjälls, taxering står på schemat. Det ska bli helt super fantastiskt skönt, tror att mina 4 benta vänner håller med mig. Vi ska transportera oss in i marken idag så det kommer att bli en svettig dag, 12 hundar och packning. Men det har jag klarat förut och nu är det fördelat på 2 så humöret kommer förhoppningsvis att vara på topp även i kväll. Bleika är helt på det klara vad som är på gång, hon har parkerat sig i min stora ryggsäck. Men hon får allt hjälpa till att bära, 4 klövjeväskor gör några kilo mindre att bära för de med 2 ben men det brukar bli så att då tar med med något "onödigt" i stället
Bästa S ska bo här med She och valparna, på fredag är uppdraget slutfört och vi vänder hemåt igen.