torsdag 30 juni 2011

Ditzies tillkommande
















Av en händelse så dök det upp en tillkommande till Ditzie, nu hoppas jag bara på att hon ska komma i löp på lämplig tid.  Det är en hanhund med mycket stabilt psyke och en hanhundslinje som jag provat förr och som jag är mycket nöjd med !!


Foto: Ditzies kille

sommarglad :-)



















Bjuder på en härlig sommarbild av en duktig fotograf på min lilla Häkza


onsdag 29 juni 2011

Relax

Det mesta går lättare med samarbete



Utmattade deltagare tar nu igen sig i bastun, av de övertända hundarna som vi såg i morse finns inget kvar :-)

Siesta





















Denna varma dag får det bli siesta för hundar och förare innan kvällspasset börjar... Jodå både 2-och 4 benta ser rätt möra ut !!!
Duktiga ekipage där förarna tror att de har koll på sina hundar nu.....men det ska vi ändra på innan kvällen ;-)

tisdag 28 juni 2011

Välkomna



Då är allt förberett och klart inför kvällens kursstart då Kennel Merkesdalen kommer med sina valpköpare för att vara här på kurs i 3 dagar. Det är  skoj med engagerade uppfödare. 

Hönshus


Det här fina hönshuset har jag suktat efter i flera år men det är allt för dyrt , kanske får snickra ihop ett själv...hur svårt kan det va :-) ?????
 I det fina huset ska det bo fina färgglada dvärghöns av någon ras......



hönshuset finns att köpa här

måndag 27 juni 2011

C2-kullen

GRATULERAS idag på 5 års dagen. På bilden skickar Choise och hennes sambo IS Amy en hälsning från fjället.

Prinsessan Chianti

Äntligen sommar

























Så var det bara en.......























Då har även den sista valpen "Putte" lämnat boet. Vi har haft trevligt midsommar besök av klanen Hansen med valparnas pappa Troy och tante Tira och så fick jag träffa min gogutt Junior/Ask vars officiella namn är Okey, hoppasatt han inte blir schizofren pga alla namnbyten :-)
Våra  Norska vänner  fick vara med på svenskt midsommarfirande med allt vad det innebär, träningsvärk efter den årliga brännbolls turneringen fick de i alla fall!!



Jag försökte mig på att ta en bild på den lilla 4 benta familjen med Mim, Troy och syskonen Prazzel och Putte. Men det tyckte inte Putte var någon bra idé , han tacklade ner syrran ur bild och poserade sedan nöjt med mammsen och pappsen.  Bilresan hem till Mjöndalen gick utan problem och Putte får nu vara maskot på kontoret i Oslo en tid framöver.


Prazzel tog sin nya roll som ensamvalp med ro och har för första gången sovit helt ensam, vilket också gick bara fint, hon är en självständig liten valp som inte har några problem med att roa sig själv,vedhögen och stora näverbitar är populära leksaker.

fredag 24 juni 2011

Midsommar



Vi på Zettertjärns önskar alla våra läsare en riktigt Fin Midsommar om än det är +5 C , regn och blåst som här

onsdag 22 juni 2011

Löpning

Här är det nu löptider, Bleika & Häkza är i på väg in i höglöpen och är  helt galna, stackars Kazzan har fullt sjå att freda sig från damernas uppvaktning. Han tar det dock med ro,  de får träna på varandra i stället. En bra tid för löp om man bortser från ev.parning, valpar i slutet av augusti passar dåligt så det blir ingen parning på Bleika denna gången , väntar tills nästa löp som borde bli runt jultid.
Förhoppningsvis kommer resten av tikgänget nu i löp allt eftersom så att all löpning är överstökad innan jakten.

tisdag 21 juni 2011

Uppfödargruppen




Det ser ut som att vi har en del att träna på vad gäller handlingen eller nää, det är nog ingen fara för att vi ska hamna där igen
Fr. Vänster: Sanne m Tasha, Jag o Ditzie, Sussi m Häkza , Freddan m Nikez


- Posted using BlogPress from my iPhone

Konvertera

Jag tror att Anji vill vara en Gordon setter, den nybadade , väldoftande Anji ser nu ut så här.... Hon gör allt för att bli svart som sina kompisar.......





- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 20 juni 2011

Mera utställning

Tröttsamt med utställning tycker Häkza och Sanne
















I hanar öppen klass ställdes bröderna Juvel "Gaston" och Jozz (Mim-Dollar) ut, båda fick Excellent och Gaston fick även CK.  Kul ,kul då är det bara resten kvar tjejjer :-)
Grabbarnas syster Janiz blev utställd i Norge med resultatet Excellent, CERT & BIM.
Stort Grattis till Er

En stolt Julia med Gaston 

Sussi med Jozz












I tikklassen var det först Nikez  (häkza-Bajas) tur i juniorklassen, det blev Excellent och ännu ett CK, hon blev 3 BT och fick reserv-Cert,
Hon är för ung för att starta i Jaktklassen men kunde tydligen få Res-Certet.......
Dessvärre var fotografen fullt upptagen med att värma upp tikarna till jaktklassen så det blev inga foton på Nikez.

I jaktklass tikar var det Ditzie (Mim-Tex), Lill-Tasha (Bleika-Frost) och Gniztra "Godis"(Pimpim-Dollar) som skulle in i ringen. Ditzie och Tasha fick excellent och CK, Ditzie var  på sitt fjanthumör och ville inte riktigt släppa loss, men sprang till sig ett CK, därmed är hon full Certat och slipper springa runt i ringen som hon ogillar så mycket.
Tasha trivdes fint i ringen, det var hennes debut, måste säga att min fula ankunge har växt till sig och snarare börjar likna en svan, hon ser faktiskt riktigt flott ut när hon rör sig .
Godis fick Very Good, hon är liten och har kort nos därav hennes så söta uttryck och hon ska inte ha mera än Very Good.
Häkza blev startad i Champion klass, hade redan anmält henne till jaktklassen så då fick hon starta , hon blev dessvärre lite osidosatt då ingen hann värma upp henne innan och hon fick därmed inte göra sig själv rätt visa , sorry Häkza !!  Hon blev 2 BT med CK.
Jag är otroligt nöjd med dagen som avslutades med att vi blev BIS uppfödargrupp med Tasha, Ditzie, Häkza och Nikez och Därmed avslutar vi sommarens utställnings  aktiviteter



Tasha Excellent /CK



Tasha rör sig snyggt

Tasha

Tasha


Ditzie



Ditzie

Ditzie Excellent/ CK
Godis (Gniztra)
Godis Very Good