lördag 19 april 2014

Släktträff

I går, på långfredagen hade vi en liten släktträff med Zettertjärnsavkommor, en lång dag blev det men de som har varit ute med mig förut vet att det är normalt dessutom var jag väldigt generös med fikapauser igår.

Vi fick en strålande dag på fjället, föret var OK, alla hundar var i fågel och solen sken , kan inte bli bättre. Jag fick se avkommor från S, T, U och V kullen, känner inte att jag behöver skämmas för någon av dessa parningar, det som ska finnas hos en fågelhund var på plats , nu är det upp till ägarna att förvalta sina unghundar.  

Tack för att Ni kom. Några av Er får jag även träffa nästa helg, det ska bli spännande, förhoppningar finns ;-)

Dagen i bilder







 






 

torsdag 17 april 2014

Mera premier

Jag fick med mig en fin present hem från Hemavan för några veckor sedan, när Mo I Rana -gänget var här och hämtade sina S-valpar utlovades det en kniv till den som först fixade 1 UKL/UK på sin unghund. Det råkade bli Super Ztar som blev den första och Dag Ove Johansen gjorde denna fina kniv till mig, alltid skoj med gåvor men extra roligt när någon lagt ner möda på att göra något speciellt.
Tusen tack , denna kniv kommer att få vara med på många fina turer i fjäll och skog !
























Jag glömde en premie i gårdagens inlägg, finaste Blaze (Iona/Narvik) som i Rörvattnet ordnade en 2 SKL. Blaze hade ett fågelarbete tidigt på dagen men dessvärre såg inte domaren fåglarna och dagen avslutades med ytterligare ett fågelarbete och 2:a SKL. Blaze fördes av husse Morgan. Det var en fin present på Blaze's 8 års




onsdag 16 april 2014

Glad Påsk


Då har veckorna rusat iväg igen och mycket har hänt.

Alla valpar från Y kullen har flyttat till sina nya hem, Ditzie tyckte det var mysigt när det först var tre valpar kvar och sedan endast en valp i några dagar, oj vad hon pysslade med dem. Men nu laddar hon för att komma ut i Påskfjället och starta på vårens sista jaktprov i Lofsdalen nästa helg.

Säsongens mes oväntade och roligaste premie är att Z U-Flax (Z DC Magica de Hexz-Black Mystery Chinook ) dammades av och blev startad i Alta den 13/4, dagen slutade med 1 AK för Flax med husse Karl-Petter. Flax's son Krabbenesmyras Coffe, får sig en väl förtjänt 2 UK vid 9 månaders ålder och pappa till Krabbenesmyras C- kull, Björsjitens Diego (Z. Santi av Andöya-Whiskey River's Luke) får 3 VK semi och avslutar helgen med 3 VK i finalen. 
Flax har inte blivit startad på 5 år men i Alta har hon varit med förut, hon hade en fantastisk unghundssäsong 2006 som hon avslutade med att bli 2:a i Artctic Cup. 
Det vore spännande att se vad den 9 åriga Flax kan åstadkomma i VK :)
Stort Grattis till Karl-Petter, Flax och Krabbenesmyra för en flott helg!!


Den alltid lika säkra viltfinnaren Z Qajza (Z.Ditzie-Resdalens Rotax) lade ytterligare en 2 AK till sin samling som nu är uppe i 4 x 2 AK. Kenneth nu är det dags att Du litar på Qajza, hon har bättre näsa än vad Du har....jag är helt säker :D. 
Nästa helg ska jag starta Qajza i Lofsdalen , hoppas att hennes form håller i sig.

Z. Izak har (Z Money Penny- Z Panini) har vaknat till och ordnade en 2 VK i semin på Geilo den 6 april, jag hoppas att jag får se Izak i toppform nästa helg i Lofsdalen.

Helgen den 4-6 april styrde jag kosan mot Hemavan, jag gjorde det stora misstaget att stanna vid en bensinstation och köpa en korv med räksallad, den smakade inget vidare så jag försökte bjuda bort den till Bleika men hon vägrade så den fick gå i sopkorgen men det var redan försent , jag åkte på värsta matförgiftningen som höll i sig en hel vecka :(

Jag startade Super Ztar i Vinter Fjäll Pokalen på fredagen men hon var sig inte lik, var bara in och checkade mig hela tiden, jag mådde pyton och var tvungen att göra besök bland buskarna flera gånger under dagen och det kände nog Stållan .
Det var dock en givande dag för mig som fick se 4 kullsyskon från Bleika/Taiko kullen under dagen, de skämdes då verkligen inte för sig. 
Segra gick och stod på hela dagen och var med till slutet, en stark sökare. 

Silba var lite hormonkänslig efter sin löp men då hon väl kom igång uppvisade hon ett mycket bra sök där hon visade att hon  är följsam och lydig, helt genomdresserad, hon blir inte gammal i AK den hunden :O

Sinja var den 4:e i kullen som jag fick se och det var en liten turbo, hon tog med sig all mark i högsta fart och med mycket fin stil, i utmärkt kontakt med sin förare. Hon uppvisade ett flott fågelarbete med resning, det jag gillade mest med fågelarbetet var att få se Bleika i henne, tuff och fräck som vågar gå på fågeln, när ripan var spikad kom scorpionsvansen fram *gilla, gilla*  
Dagen slutade med 1 UKL/HP och vinnare av Vinter Fjäll Pokalen för Zettertjärns Sinja och Dag Ove Johansen  STORT Grattis till Er!!!!!

Även en 5:e syster S-syster startade under helgen, Sessan som fick visa upp att hon är en lika god sökare som sina systrar och att de obehagliga upplevelserna från hennes första jaktprovsstarter är glömda.
Till hösten har jag stora förhoppningar att få se S-kullarna i ÖKL/AK där de kommer att göra det bra. Då hoppas jag även få se enda hanen i kullen, Silver,  på startlistan.

Ännu en trevlig hund som äntligen lyckades med den utlovade premien är Z N'Chiara (Z Häxza-Imingens Bajas) ..... Jodå hennes ägare har utlovat att han inte ger sig innan Chiara fixat den högsta premien, den här gången blev det en 3 AK. Chiara har enligt andras utsago en stor potential då hon håller klass både söksmässigt och är en duktig viltfinnare med de sliter fortfarande en aning med dressyrbiten. Stort Grattis till Örjan och Chiara, nu är det bara att köra stenhårt med stoppträningen i sommar ;)

Nu laddar vi om för säsongen sista jaktprov och hoppas på Påskväder i fjället.

Glad Påsk till Er alla