tisdag 13 december 2011

Helgen som var

Jag lovade en rapport om den gångna helgen.....
Resan ner på fredagen gick smärtfritt trots utlovat oväder med klass 2 varning,lyckligtvis  så möttesvi  aldrig och det tackar vi för. Vi checkade in på hotellet och gick och la oss i tid för att ladda inför lördagens shopping, som var av värlsklass med bästa Nettan som personlig shoppare, den affär hon inte har koll på är inte värd ett besök :-) 

Trötta av shopping blev det en god middag och några glas vin på hotellet och ännu en tidig kväll. Tasha och Häkza tyckte det  var toppen att bo på hotell, bara de 2 och slippa resten av flocken.


Vi bodde 5 min från mässan dit vi anlände efter en god hotell frukost. Kul att träffa på hundfolket igen , vissa var det ett tag sedan vi såg.
Det vr 15 GS anmälda och 13 till start, såg direkt att här hade vi inget att göra, Tasha med sina 62 cm såg liten ut i jämförelse med de andra deltagande GS, då kan Ni gissa hur Häkza såg ut.

Det gick som jag trodde, Very Good på båda hundarna, Tasha saknade päls och Häkza hon var lite funktionellt byggd ?????  Jag har inga problem med den premie de fick.... men hur i ..... kan en domare säga att en SE UCH inte är funktionellt byggd?? Häkza var ju den enda GS som bevisligen hade papper på att hon verkligen var funktionell ,det var 4 tikar i Champion klass där de övriga var det som jag kallar fusk Champion, alltså fått ett Championat utan jaktprovsmerit. Sedan måste man även fråga sig vad det är funktonellt med skallar så tunga att de knappt orkar hålla upp dem, ögon som hänger, läppar och halsskinn som ger handen full hos handlern. En hund var helt plattfot och gick på hälen med tår som spretade som på en spindel ( fick CK)  pälsmonster som skulle fastna i första nysnön och inte kunna röra sig därifrån utan hjälp.....hmmm mycket funktionellt !!!

För vad är funktionellt på en stående fågelhund är det att kunna trava snyggt på ett slätt underlag eller är det att kunna galoppera på ojämnt underlag på sin jakt efter fågel dag  efter dag efter.....
Visst utställning är show men vi får inte glömma bort rasens användningsområde för den sakens skull



tasha

Tasha

Häkza

Häkza









































































Hunden som vann
FI JV-07 Goango Black Booms  tyckte jag om,under pälsen var det en snygg hund med OK storlek och inte överdriven på något sätt, fin blick där man såg att det fanns någon hemma :-) Han blev även Grupp vinnare 




















Tack för fotohjälp till GlavaRis Jane :-)

4 kommentarer:

Kari sa...

Fusk Champ?! Hvor finnes en jaktprøve en får 1 ak/AKL "for free".. Nei, du gjorde riktig i å dra sørover for å markere hvordan en GS (jakthund) skal se ut. Synes "Tasha" og "Häkza" såg ut til å være i sin beste kondisjon. Det gjorde forresten Matte også:) Bra de hadde med Nettan, så de fikk verdens beste shoppingrunde:)

Unknown sa...

Kari, det finns länder där man inte behöver jaktprovsmerit för att bli Champion,dessa hundar får tävla i Ch.klass i både Sverige o Norge ...
vi vet ju vad vi har eller hur :-))

Jane Hagström sa...

Bra skrivet.. en väldigt tråkig utveckling på en fantastisk jakthund. Tyckte det var bra av er att komma och visa hur en funktionellt bra och snygg Gordon skall se ut. Och att ha en riktig SUCH är inget man "får", det krävs både skalle, funktion och en duktig dressör för att få till - DET kan vi vara stolta över!

Unknown sa...

Tack Jane :-)