torsdag 22 januari 2015

Ännu en ängel

Jag har skrivit det förut att sorg och glädje går hand i hand, dagen som började med glädje över alla duktiga valpköpare och de VP:n  som hamnade hos Zettertjärns slutade med tårar.

Espen ringde mig på kvällen och berättade att han hade varit tvungen att ta det tunga beslutet att låta Yr vandra vidare samma dag, när han kom hem från jobbet var hon sig inte lik, vi vet inte vad som hänt men mest troligt hade Yr fått en stroke.

Jag vet hur mycket Yr betydde för Espen, hon var den där once-in-a-lifetime hunden som är få förunnat att få äga, hon var en gudabenådad jägare, eller som Espen uttryckte det ripor och skogsfågel i Yr's jaktområden drar en lättnadens suck.

Zettertjärns Pretty Yr (Z. Bleika av Andöya-Gordvalls Echo) var Espens första tik och blev stamtik i hans kennel Hurra Fjellet's.
Yr hade en strålande unghundskarriär med bl. a 4 x 1 UK, derbyfinalist efter att ha meriterat sig i både kval och semi, hon blev Årets unghund i NGK 2004. Senare blev hon sparsamt startad i AK med en 2 AK som resultat.
Det var på jakten Yr visade sin storhet, de som fick jaga med Yr hade kunnat betala mycket för en sådan hund men Espen höll hårt i sin prinsessa och hon kunde inte köpas för alla pengar i världen.

Yr fick endast en kull, hon blev parad med Glitresjöens Syver där föddes 7 valpar och 3 blev VK hundar, den som gjort sig mest bemärkt är Hurra Fjellets Troy med bl.a sin 2:a plats i NM lavland och Yr finns med bakom många goda hundar genom att Troy använts i avel med mycket goda resultat.
En liten del av Yr finns även kvar i Z. Izak som är en brorson.

Yr blev 12 år den 12/1 2015, hon har haft ett fantastiskt liv med turer i fjäll och skog , hon fick en ett fint avslut på ett långt liv med att fira jul & nyår på fjället och så sent som i helgen var hon med på långa skogsturer , hon fick vara frisk och leva ett fullvärdigt liv för en skogsdrottning in i det sista.


♥ Sov Gott lilla Yr, Du är djupt saknad av din flock   ♥


Inga kommentarer: