söndag 4 januari 2015

Vi vänder blad

Jul -och nyårshelgen kan vi lägga bakom oss, mellandagarna tillbringades i bilen .
Det blev närmare 300 mil i Norge och Sverige, Faun blev återlämnad hemma i Mo i Rana och Prazzel fick möta en ung kille i Narvik som fick följa med oss hem.


Anledningen till att jag inte har lagt ut namnet på Prazzels hanhund är att jag tänkte bespara hanhundsägaren ev. skitsnack och påtryckningar, nu var det knappast någon som skulle hända i detta fall det är som tur är inget som tillhör vanligheterna. 

Man kan konstatera att  det finns en liten klick som är otroligt "hemmablinda" eller vad man ska kalla det.
Om man inte ska avla på hundar som är  jaktprovsmeriterade i alla klassser och med en exteriör som duger till Championat och som dessutom själv har avlat bra både exteriört, jaktligt och hälsomässigt, ja då har vi nog inget att avla på, dessutom skulle det bli väldigt trångt i avelsbasen om vi bara ska avla på de få linjer som är godkända av denna lilla klick.... 


Nu är Prazzel parad med Kaiser en ung hane från Nordligaste Norge som är u: Oda av Nassa e. Finnvolas Kid . Han har 1 UK och 1 AK på jaktprov vid dryga 2 års ålder. 
Jag har valt honom utifrån de mycket goda viltfinnaregenskaperna som finns hos honom och flera av hans nära släktingar. Tror det kan bli en bra kombination till Prazzel vars främsta styrka är hennes förmåga att finna sina fåglar.

Det kan bli en hektisk men spännande vår/vinter med flera valpkullar och fyra unghundar som ska få chansen att utveckla sina förmågor på ripfjället. 
Nu önskar jag mig bara snö så att det går att åka skidor utan att riskera livet :)

God fortsättning till Er alla
önskar vi på
Zettertjärns
Inga kommentarer: