fredag 12 juli 2013

Årets Tjejjkurs

Förra helgen hade vi tjejjkurs här på Zettertjärns, ett gäng med fantastiska, ambitiösa, envisa och speciella tjejjer i varierande åldrar var här med sina ögonstenar till hundar.

Vi lägger det mesta av träningen på grunddressyren, där vi allt eftersom lägger in störningar av varierande grad. Den största störningen för många hundar är inte fågel, de är oftast ensamma i den situationen , utan andra hundar och förare. 

I vårt gäng var det unga hundar från 10 månader och uppåt med tillika några unga förare, som brinner för detta med fågelhund, jakt och träning. Det är skoj att se att det finns en föryngring inte bara i hundarnas led utan även bland hundförarna.

Jenny hade gjort ett fantastiskt jobb med att fixa sponsorer, alla deltagare fick bland annat en träningsdag på fältfågel att nyttja under hösten.

Min ambition med dessa kurser är att förutom få ägna sig 100 % åt sin hund i tre dagar , ska det kännas som semester. Det ska vara socialt med mycket skratt, förhoppningsvis få äta god mat och slappna av i bastu och badtunna. Jag hoppas att batterierna är laddade efter dessa dagar och lusten att träna hund är än mera inspirerande.

Tack till alla fina tjejjer som var här och stort lycka till med Era duktiga hundar!

Denna gång hade vi med en duktig fotograf, Maud , hennes bilder från kursen kan Ni se här
Vi fick även besök av en annan duktig fotograf vars bilder Ni ser nedan. 
Tack Torsti för dina foton .Inga kommentarer: