tisdag 17 juni 2014

Ny SE UCH Zettertjärns Qaramella

Man kan nog utan överdrift säga att Qaramella haft ett bra sista halvår, hon avslutade höstsäsongen och sin Unghundstid med att ta ett 1:a pris i Unghundsklass med HP på fält och springande fasaner. 
Jag hade egentligen ingen brådska med att starta henne i Öppen klass men hon utvecklades fint under slutet av vintern och förtjänade en start under vintersäsongen, hennes första start i Öppen klass skedde i Lofsdalen och där blev det 1:a pris i Öppen klass, hon har flyt den tjejjen ;)

Hon blev även startad på utställning i Lofsdalen och fick sitt första CK i jaktklass, detta följdes upp med en tur till Norge där hon fick Cert och blev BIR, sedan fick hon ytterligare ett CK i Sverige för att avsluta med CK på vår egen utställning i Arvesund och därmed blev Qaramella vid 2,5 års ålder SE UCH.

Q-kullen har vid sin unga ålder visat upp att de både är jaktligt mogna och ser exteriört bra ut, Qaramella, Qaxzig och Qajza har alla CERT på utställning och 1 AK/ÖKL på jaktprov förutom att de har 1 UK/UKL på jaktprov.
Vi har även Qillen som har kvalitet för att slå till under hösten med en 1 AK, exteriört är han kanske den bästa i kullen, vi får se vad domarna säger ........

Stolta föräldrar till Q-kullen och Y-kull är SEUCH Zettertjärns Ditzie Mimsdotter och Resdalens Rotax. Jag har stora förhoppningar om att ägarna till Y-kullen ska förvalta sina valpar lika framgångsrikt, Ni vet vad Ni har att leva upp till  :D

När det gäller Mella (Qaramella) har hon lite att växa i , exteriört är hon inte färdig och på den jaktliga biten har hon mycket erfarenhet att hämta. Planen är att para henne på höstens löp, hane ej bestämd men just nu har jag koll på en par hanar.

Inga kommentarer: