fredag 7 november 2014

Valpplaner

Det känns som det var länge sedan det var valpar i huset mendet var faktiskt mindre än 1 år sedan men nu ska det bli härligt med småtassar igen.
Jag har funderat både länge och väl på en partner till Qaramella "Mella", har kollat upp några hanhundar som av olika anledningar inte passade, men nu har jag bestämt mig och det känns helt klockrent . Hur ska jag kunna avhålla mig från att behålla en valp från denna kombo :) ?!


Mitt val föll på NOJCH Langsundets Faun (Lk-Irgo/Sneggeåsens Tiri)  Faun är även far till min U-kull som har gjort det bra under hösten. 
Faun är en social och mycket trevlig hund , han är en hanhund på den mindre skalan men välbyggd och i mina ögon en vacker hane, han är en mycket duktig jakt och provhund såväl på fjället som i skogen , att Faun dessutom lämnat många goda avkommor gör att valet känns helt rätt.

Qaramella (SEUCH Z Ditzie Mimsdotter/Resdalens Rotax)  som blev 3 år förra veckan är redan SEUCH, hon har 1 UKL/HP och 1 ÖKL/HP på jaktprov, hennes främsta jaktliga egenskap är hennes goda nos som gör att hon hittar sina fåglar. Mella kommer från en kull som varit tidiga i sin jaktliga utveckling, lätta att hantera med stor samarbetsvilja och där 3 av dem är SKL/VK hundar vid 2,5 års ålder och de fyra som startades i Unghund har alla fått 1:a pris, hennes duktiga syskon är Qillen, Qakzig och Qajza som alla tre har Cert på utställning.


Har även tänkt att para SEUCH Z Häkza (Z Money Penny/V'Joop du Marais de la Gordonniere), detta blir Häkza's  tredje och sista kull. Häkza är sedan tidigare mor till N & U kullen, där flera avkommor gjort det bra i N-kullen (födda 2010) har Nikez och Niezti 1 ÖKL/HP även N'Chiara är meriterad i AK. I U-kullen(födda 2013)  är det 5 avkommor som är meriterade i UK/UKL.

Som partner till Häkza har jag valt INT & NORD UCH Storsteinens Galante-Gant (NOJUCH Imingens Ek Elle-Gant/NUCH Terningas Fröy) en snygg och trevlig hane, med bra storlek.
Jag har dömt honom på fjället och träffat på honom vid olika tillfällen och tror att han kommer att bli en mycket bra match för Häkza.

Båda tikarna borde börja löpa vilken dag som helst då Stållan och Uni är igång

Även Prazzel kommer att paras på kommande löp som borde komma efter nyår, jag har tittat ut en hane till henne som jag återkommer med när allt är klart.
Inga kommentarer: