torsdag 16 september 2010

trötta ben....























Hade en fantastiskt  fin tur på fjället i veckan, det blev en lång dag och många mil i benen vilket känns ännu. Jag som trodde jag  var vältränad vid det här laget. Jag skyller på att jag gick i stövlar som inte ger tillräckligt stöd för foten.
 Jag blir snurrig på vad man ska ha på fötterna, jag har mina favoritkängor som är sköna i en säsong sedan krymper de och det känns som att ha fötterna i ett skruvstäd, klart obehagligt. Nu har jag snart provat alla märken som finns, de flesta är för mjuka och ger dåligt  stöd eller så är de tunga och klumpiga , det senaste paret är nästan ut slitna efter 1 månad. Ska det vara så svårt att göra ett par bra kängor som håller i några år utan att krympa eller ändra form allt för mycket?? 


Men jakten då ? Perfekt jaktväder med växlande molnighet med lite regnstänk,  bra med fågel , stora kullar med jämna mellanrum, många fina situationer med mycket bra hundarbeten. Men så har vi det med skyttet då....hmmmm  det var på riporna sida kan man säga :-)
Nu är inte viktigaste att få med sig många fåglar hem utan för min del är det hundarbetet som är det viktiga.
Men jodå...hundarna fick sin belöning och det blev fågel med i säcken.
Den utvalda skaran för dagen var Kazzan, Bleika, Vikna, Ditzie och Häkza.   Det var min första jakttur med Kazzan under hösten, han har fått jaga med "gubbgänget" tidigare...Jag kan bara konstatera att Kazzan fortfarande är i bra form och att lydnaden sitter trots att han numera blivit pensionerad från jaktprov. 


Idag är det tid att börja packa i bilen igen, helgens tur går till Bruksvallarna där det blir utställning, jaktprovsstart och dömning

Jag ska prova att fota valparna idag , de är nu 6 veckor och blir allt mera försigkomna.....  inte helt lätt att fånga dem på  bild längre.

Inga kommentarer: