tisdag 11 oktober 2011

Valpar på gång




Ditzie med moromor Hedda ( Z. Magica de Hexz)















Hedda, Ditzie och Mim ( tre generationer)






























Nu kan jag börja glädja mig till valpning, Ditzie börjar bli ganska rund om magen och det är helt klart valpar i henne. Hon är en ganska stor tik och bär valparna långt fram, inte tycks hon vara ett dugg besvärad av den växande magen ännu så länge, hon hänger med som vanligt.  Hon börjar dock bli ganska bossig, sådär som blivande mödrar brukar kunna vara .... :-)
Valpar väntas de första dagarna i november.
I mitt tycke är sena höst valpar det optimala, de hinner komma ut på snälla vårripor i April där man kan börja lägga grunden inför hösten. Man har hela sommaren på sig att jobba med lydnaden för att sedan ta med dem ut på snälla höst ripor i augusti, de får vara unghundar i 3 säsonger. För de som har ambitioner om högstatus prov för Unghundar har de som är födda sent på hösten en hel höst extra på sig för att samla på sig erfarenhet jämfört med de flesta andra.
Men till syvende och sist är det de chanser hunden får som avgör hur bra den ska bli, desto mera man är ute med unghunden desto mera erfarenhet får den och det kommer att löna sig i längden vare sig den handlar om att få fågel i säcken eller föräras  jaktprovspremier.

3 kommentarer:

Anonym sa...

har lyst på en, men alle er vel tatt :( søte bilder :)

Unknown sa...

Säger vem, Renie :-) ???

TvåÄndsStickan sa...

syns det inte en liten Prazzel oxå på bilden :-). kram kram