måndag 26 mars 2012

Tittut...

Jadå nu är vi här igen, vilken otrolig trist måndag, grått, blåsigt med plusgrader , blött och geggigt ute.  Gården håller på att tina fram och det är ingen positiv upplevelse, hoppas att det torkar upp fort, hundarna vill knappat gå ut för de tycker att det är äckligt att klafsa runt i geggan...... Nog om det, en liten uppdatering om den senaste veckan kommer 


I onsdags körde jag till Bruksvallarna för att träna hundarna några dagar innan provet, hade det lugnt och skönt i en liten stuga, lagom för mig o hundarna som endast var 4 till antalet.
Torsdagen bjöd på regn och blött, föret höll dock ganska bra, jag hade med mig pointer Loppan som skulle få känna på fjället och riporna för att ev startas under helgen. Hon gjorde ett  bra jobb under torsdagen där hon kämpade och försökte på alla sätt ta sig fram, det resulterade i 2 fågelarbeten.

Ditzie var den som gjorde bäst ifrån sig under torsdagen, Häkza försvann men Ditzie hittade henne i stånd en timme senare, ibland skulle det vara väldigt praktiskt om jag kunde vissla mina hundar av ståndet men å andra sidan är jag glad över att de är så ärliga och håller sitt stånd tills jag kommer eller ripan ger upp. 



Prazzel sekunderade och hade ett kort stånd på springande ripor, den frestelsen blev för stor för lillan som glatt motionerade dem runt fjälltoppen .....


Jag hann även ut med Arve och Okey/Junior numera Ask som var den hane jag tänkte behålla efter Kazzan och She. Man kan lugnt säga att Ask infriar mina förväntningar, ojoj vad han går, står och sköter fågel. Han & Arve är verkligen bästa kompisar, skoj att se. På söndagen förde Red Garlics Agneta Ask i Unghundsklassen , hon ringde och öste lovord över honom , skoj :-)


Fredagen var jag ute kl 6 på morgonen tänkte att föret kanske var bättre men så var det icke, provade Loppan i den nu mycket dåliga föret, hon hade det jobbigt och jag beslutade att dra henne. 


På eftermiddagen var jag och Anja ute och hade en fin tur med fina fågelarbeten på alla hundarna, mest glad är jag över Prazzel som visade upp flera fina arbeten där hon stod kvar länge och jag kunde komma upp till henne, inget fel på resningen heller.....
lite lång kanske :-))


På lördag var det Segrar klass , vaknade till regn och hård vind, det var ganska surt på fjället och föret var inte det bästa. Glad jag hade säcken full av kläder, innan dagen var slut hade jag allt på mig. Häkza och Duke hade inga problem med föret de gick som tåget , helt obekymrade. I sitt sista släpp såg jag hur Häkza jobbade över en tung myr med fågel i näsan, i kanten mot en holme stod hon långt ut helt kort innan fåglarna lättade och flög sin kos, tror att Häkza tog en sväng också ..hmmm!!


På söndagen vaknade vi till blå himmel och sol, under natten hade det varit minus och fjället bjöd på betongföre. Under den första rundan var det i stort sett en hund som var borta i varje släpp, alla kom dock åter i tid. Då är det skönt att släppa en hund som Ditzie som går rejält men aldrig går ur hand (det har hon gemensamt med sin kullbror Duke) . 


Efter första rundan i ett rent Öppen klass parti var alla hundar kvar, efter lunch började föret mjukna på  och det blev genomslag, som så ofta kom även fåglarna fram efter lunch och efter 2:a rundan var det 5 hundar kvar. 


Ditzie kämpade och jobbade på i sina släpp trots dåligt före, så i sista minuten står hon, partner kommer till men stoppas men kan dock inte hålla sig utan går förbi men stoppas igen.  Jag vågar inte vända mig om  för att prata med domaren utan tänker att nu gäller det att skynda sig att resa innan partner tar upp fågeln, jag  ger resningsorder, Ditzie knallreser som hon brukar, jag hör ett skott och skriker siiiitt oc hon sätter sig, jag såg inte fågeln som lättade i samma stund som jag gav resningsorder och det som var en resning ser ut som en eftergång , i efterhand var det klantigt gjort av mig, om jag inte sagt något hade hon bara satt sig men jag  var så inriktad på att få till resning . ditzie gör en utmärkt apport och får ett 3 pris ÖKL. När det blev som det blev är vi supernöjda med det. Ditzie har nu 3 starter och 3 premier och vi jobbar vidare mot vårt mål :-)))


Ditzie med ripan som sitter t höger på barfläcken

Ditzie














Duke
Okey "Ask" (junior)

2 kommentarer:

Miranda sa...

underbara bilder som vanligt och grattis med framgångarna på alla dina avkommar och hundar!

Miranda sa...

Du måste bara läsa detta!!!

http://www.nogg.se/blogg.asp?idBlogg=1183071&intShowMenu=&idHomepage=37461

=)