onsdag 4 december 2013

Vilken dag fortsätter....

För ett tag sedan var jag ner till Upplands Väsby och HD röntgade ett gäng hundar och det är bland det värsta jag gör. 
För att utesluta så många felkällor som möjligt så åker jag gärna de 120 milen tur och retur , då vet jag att JAG gjort vad jag kan för att ge mina hundar en ärlig chans.
Ingen veterinär , hur skicklig han/hon än är kan få en hund som är disponerad med HD friröntgad DÄREMOT är det väldigt enkelt att få en hund som inte är HD belastad till att se ut som att den har HD på röngenplåten genom små felkällor vid röntgen.
Jag åkte ner med 5 hundar och jag har nu väntat i evigheter känns det som för att få svaret. Jag vågade knappt öppna kuverten när de kom... gissa om jag jublade när alla 5 var HD fria

Super Ztar (Bleika-Taiko) A   (1 UKL/HP jpr, CK utst)
Qajza (Ditzie-Resdalens Rotax) A  (3 x 1 UKL jpr, VG utst)
Qaxzig ( -"-) B (1 UK, final ND, EXC utst ) 
Qaramella (-"-) B (1 UKL/HP jpr, VG utst)
Lill-Tasha (Bleika-Imingens Frost) B (1 UKL/HP, nr 4 FP, CERT/CACIT utst)

Även Segra  (Bleika-Taiko)har blivit HD röntgad med resultatet B

Något som gör mig väldigt betänksam i detta sammanahang är att det finns människor som gärna vill gotta sig och helst även sko sig på andras olycka och går runt och hoppas på att en duktig hund ,som gärna också har en duktig och engagerad ung förare, ska ha något fel typ HD så att den inte ska kunna användas i avel eller att ägaren därför väljer att inte längre lägga tid och pengar på sin hund i form av jaktprov och/eller utställning. 
Jag tycker att det är så tragiskt och min undran är om de anser att det endast är de själva som har tillräckligt duktiga, friska och sunda hundar som är värda att få föra rasen vidare och OM så, hur ska rasen då komma vidare ?????
Det finns många duktiga och engagerade uppfödare och hundägare inom hundvärlden och inom våran ras och jag lever i den tron att de allra flesta gör sitt bästa och jobbar utifrån sin tro om att kunna göra något gott för sin ras, att de gör sitt bästa för att föda upp sunda och friska hundar..... Och med de orden säger jag godnatt efter en låååång dag!!

1 kommentar:

Anna sa...

Grattis till det fina resultatet!