måndag 2 december 2013

Weekendkurs

Jag och Uni har haft en fin helg i Trondheimsområdet, vi blev väldigt väl omhändertagna hos kullsyster Cocco.

Helgen tillbringades annars på Stokkmarka Fuglehundcenter där vi tränat våra unghundar.
Det har varit väldigt givande att få rå om Uni helt själv utan resten av flocken och att få se Uni's syster Cocco "in action"....och action blev det *hehe* när det blev ett missförstånd mellan hund och förare i fågelsituation och Cocco tog av helt. Detta rättade hon sen upp med besked (se video) 

Uni har fått många fina situationer på rapphöns som hon har skött fint, jag är imponerad över det lugn hon trots sin unga ålder har i fågel och att hon har nosen påkopplad hela tiden. Detta gäller även Cocco.
Även Uni hade ett litet uhell då hon stötte en rappis och satte av i hög fart,dock tog det stopp när hon kastade sig runt i stånd mitt i den vilda jakten, då hon fått en stråle från en annan rapphöna. Det ser lovande ut. 
Så långt infriar denna parning alla mina förväntningar, nu längtar jag ut i fjället med Uni och få några ripor på vingarna.

Här hemma är det fortsatt lugnt på valpfronten, Nikez är i fin form och jag satsar på valpning i morgon natt....

3 kommentarer:

Erica sa...

Oj så glad jag är att jag hittade hit, så vackra hundar och så roligt att läsa om er träning!

Zettertjärns Kennel sa...

Hej Erica!
Skoj att du tittade in hos oss :-)
Jag besökte din fina sida med Tollare, massor av fina bilder och rolig läsning.
Hittade ingen gästbok så jag hoppas Du tittar in här igen och läser detta :-)

Gabrielle sa...

Flott helg !! Cocco er fantastisk ! ren nese hund , fokusert og vanligvis kontrollert , untatt denne lille episoden :-) hun var riktig nok på vei inn med rapphønen etter å ha fått tak i den . Kjempefornøyde med valg av hund og oppdretter !!! :-) Cocco og Gabrielle