torsdag 1 maj 2014

Säsongsvila

Då kan vinter/vårsäsongen 2014 läggas till handlingarna !
Vädermässigt en urusel säsong har nog aldrig varit på fjället så lite med mina hundar, skönt att jag har bra förhållanden runt huset så att det är enkelt att komma ut och hålla hundarna i god konditition och bra trim. 

Unghundarna Vamp & Vånna  (Bleika-Basile) som börjar närma sig året har inte fått de möjligheter kan hade önskat, svåra och lite samarbetsvilliga fåglar har gjort att jag valt att inte ta dem till fjälls så ofta som jag hade önskat,vi får ägna sommaren till dressyr och komma stärkta tillbaka i höst.
 
Uni har fått lite tid men tack vare de sista veckorna med trygga fåglar och fint före så ligger vi i fas, hon hade en stark utvecklingskurva på slutet av säsongen och jag ser fram mot hösten med Uni och hennes syskon.

Det är många Zettertjärnare som har premierat sig under våren, STORT tack till alla Er som lägger ner tid, energi och pengar på att starta och föra fram Era hundar

Q-kullen med Qaxzig, Qajza och Qaramella (Ditzie-Rotax) har överträffat alla förväntningar med 3 x 1 ÖKL/AK vid 2,5 års ålder och de fortsätter visa sig vara duktiga viltfinnare, de har nu bevisat att de inte endast klarar av att få med sig UK premier utan även klarar av trycket i AK, det blir intressant att se vad de klarar av i VK/SKL.

Att syskonen Nikez och Niezti skulle få 1 ÖKL på samma helg var otroligt skoj, att den tredje systern N'Chiara även hon meriterade sig med en 3 AK betyder alla samtliga tikar i kullen med Häxza-Imingens Bajas är meriterade, dessutom ser de exterteriört bra ut, vi får se om någon av dem lyckas med att få titeln UCH i sommar.

Säsongens roligaste premie var nog ändå 1 AK på U-Flax som vid 9 års ålder visade sig hålla måttet inte bara som avelstik, en mycket välförtjänt premie.

Super Ztar(Bleika-Taiko) fixade en fin 1 UKL/HP liksom kullsyster Sinja som blommade ut rejält under våren 1 UK samt 1 UKL/HP och vinnare av Vinter Fjällpokalen. 
Segra har visat sig vara en stark sökare och det resulterade i 2 UKL under våren, tror hon kommer starkt ut under hösten i ÖKL.
Silba lyckades inte komma till start i UK under säsongen pga löp men hon avslutade säsongen med sin första AK start och en 2 AK, jag blir inte förvånad om Silba redan under hösten tar steget upp i VK.
Själv ska jag ägna sommaren till apportträning med Super Ztar och förhoppningsvis blir det ÖKL start under hösten.

Kul att den första i T-kullen premierade sig att det blev Taro (Bell-Duke) var kanske ingen stor överraskning, en rejäl hanhund som det ska bli oroligt spännande att följa framöver.

Izak fortsätter visa att han är en pålitilig VK-hund, sparsamt startad under våren med 2 VK semi och 3 SKL, även Blaze är sparsamt startad men har lyckats med 2 SKL och 2 ÖKL under våren.

Nu tar vi lite sommarvila , där vi ska ägna oss åt apportträning bland annat, en och annan utställning ska vi också besöka.

Jag hoppas att vi ses under någon av sommarens aktiviteter ;-)


Skicka en kommentar