lördag 13 februari 2016

Årets Gordon setter

& Årets Skogshund 2015 är Zettertjärns Maffia, är e. Zettertjärns Bacchus "Ola" (Zettertjärns Iona/ Tarrocks Narvik) u. Zettertjärns Razka "Pim-Pim ( Z. Bleika av Andöya/Z. Kazzan)

 Razka  eller Pim-Pim i dagligt tal är skogens drottning , det är många skogshöns som har fått möta sitt öde med hjälp av Pim-Pim. Att jag valde Bacchus "Ola" som partner berodde dels på att han är en vacker och sund hund med både jaktvett och motor, dels att han kom från en kull där hans systrar visat upp mycket goda resultat som individer samt att  Bleika, Belle & Blaze som använts i avel dessutom har lämnat mycket goda avkommor exteriört, mentalt, sundhet och jaktligt.
Jag vill helst inte använda hanhundar som blir avelsmatadorer eller har för många kullar, dessvärre har flera av de hanar som jag använder tidigt senare blir väldigt populära så ära vara de hanhundsägare som är selektiva och har en plan för sina hanhundar :)

Maffia har framför allt visat sig vara en duktig hund i skogen och hennes främsta egenskap är att hon alltid hittar fågel samt att hon har ett mycket systematiskt sök, det behövs ingen GPS på henne varken i skog eller på fjäll. Det som saknats hos Maffia är självförtroende men så i höstas slog hon till ordentligt tillsammans med matte Maria fixade de 1 ÖKL/HP på både skog och fjäll.

Under våren /sommaren hoppas vi att Maffia ska få bli dräktig med Resdalens Rotax , en hanhund som precis som Maffia är en stor viltfinnare och sällan kommer hem tomhänt, även han har ett systematisk sök, väl anpassat till terräng och biotop. Ni som är intresserade av denna kombination är välkomna att ta kontakt med mig.

Stort GRATTIS till Maffias ägare Nicklas och Maria Köhler

Bilder på Maffia  Foto: Maria Köhler

Inga kommentarer: