lördag 12 januari 2013

Med sorg i hjärtat

Min fina, alltid glada och så speciella Liza har nu vandrat vidare på sin väg mot Nangijala.

Liza kommer från Ionas första kull med Zettertjärns Krütt och trots att hon hade ett C på den ena höften fick hon bo kvar här hos mig i större delen av sitt liv, för att hon hade en naturlig och viktig plats i flocken

För 4 år sedan flyttade hon till världens bästa familj i Norge , de har tagit Liza till sitt hjärta med hull och hår, Liza kunde inte ha fått en bättre familj som har gett henne massa aktivitet och kärlek.

Jag har många fina minnen med Liza, hon var endast 8 veckor när hon fick följa med och bo på fjället i en månad , mitt i ripparadiset. På dagarna när vi var på jakt , låg hon vid trappen till mitt rum, alltid på mina fleecekalsonger, om hon flyttade sig så följde kalsongerna med, det var då hon fick namnet Fleece Liza.

Hon var tidigt jaktmogen och blev en väldigt duktig viltfinnare, det är många lyckliga jägare som fått fälla fågel över henne.

Jag kommer ihåg din första riktiga höst. Jag ville så gärna få dig kvalificerad till Norskt Derby men hade ingen möjlighet att åka på de tidiga jaktproven då jag var på fjället och jobbade.
Du blev medsänd till Kongsvoll på Norska Pointer Klubbens huvudprov, din förare hade du aldrig träffat förut och dessutom skulle han starta ett gäng pointrar, det var en glad hundförare som ringde och meddelade att Liza fått 1 UK och numera var upphöjd till att åka i framsätet på bilen på hemvägen ( kan lova att ingen hund tidigare åkt fram i den bilen )

Dessvärre började Du löpa lagom till Derbyt så det blev ingen start!

Du älskade valpar men på grund av din C höft fick Du aldrig några egna , men i stället var Du världens bästa Nanny. Du var den första som blev insläppt av valptiken och ofta låg Ni tillsammans i valplådan och delade valparna mellan Er och Du gav valparna en enorm  omsorg, diade och fostrade med stor insats.

Din mamma Iona var din idol och Ni två var som ler och långhalm, där den ena var , fanns den andra.

Du kommer för alltid att leva kvar genom Vandringspriset Rensjöpokalen (till Bästa Unghund på SGSK's Huvudprov) där du står som mall för Gordonsetterhuvudet som gjutits i brons

Tack fina Liza för ditt underbara väsen och för att vi fick låna dig ett tag. Du kommer att bli väl omhändertagen när Du når Nangijala av Mejja och din halvsyster Trolla.

Zettertjärns Liza (Z. Iona-Z. Krütt) f. 2001-06-18  d. 2013-01-10
jaktprov: 1 UK, 2 UKL  Utställning: 1 Jkl


Skicka en kommentar