onsdag 13 november 2013

Röd/vita valpar

Om det går som det ska kommer den första kullen med Röd och Vit Irländsk setter att födas hos Zettertjärns i jultid, beräknat till den 22 december.

Jag kommer att behålla en valp från denna kombination som jag har stor tro på.

Mor: Rubra Alba Angelina "Anji" ( Påtå Barbara/Limelane's Aaron) är en liten kvick tik med massor av energi som söker i stor fart och fin stil , jag har inte sett någon annan röd/vit med det söket. 
Anji är startad på jaktprov med god kritik (startad en gång på fjäll) 

IRVST  RUBRA ALBA ANGELINA S45899/2009, äg & för Kristina Edh, Järpen
Anji går i utmärkt fart och lätt fin stil. I sitt första släpp går hon mycket bra och får massor av mark med sig i ett stort format.  Tröttnar något i senare släpp men fortsätter att kämpa i den tunga terrängen och föret. 0 Ökl


På utställning har hon EXCELLENT


Far: Craigrua Quazer ( FTCH C. Raphael/Ballycraic Annah)) är importerad från Irland och bär de bästa Working linjerna i sin stamtavla, Craigrua är den ledande uppfödaren när det gäller den arbetande röd/vita Irländaren. 
Quazer är en medelstor hanhund med rejäl benstomme. Hans sök är mera moderat, med en utmärkt naturlig reviering och mycket god kontakt, han vill vara till lags och vill göra rätt.
Han är utställd med Excellent och CACIB.

I den bästa av världar hoppas jag på valpar som inte är stora och tunga men ändå håller rasstandarden, att de får fart och stil från Anji och den jaktliga stabiliteten från Quazer med tidig ståndsinstinkt och naturlig reviering. 

Mera info om Quazer och Anji finns på Zettertjärns HS

Om Du är intresserad av en valp från denna kombination, tveka ej att ta kontakt, god uppföljning och engagemang från uppfödaren kan utlovas.
Inga kommentarer: