onsdag 19 mars 2014

Det närmar sig

Till helgen blir det jaktprovsstart även för oss, har aldrig känt mig så dåligt förberedd som denna säsong. Jag vet inte HUR många fjällturer som blivit inställda på grund av vädret och jag är inte alls speciellt väderkänslig men det är skillnad på att vara dumdristig och känslig.
Hemmariporna har nog aldrig varit i så god form som i år ;-)


I går hade jag bestämt mig för att åka till fjälls oavsett väder, kosta vad det kosta vill. Det såg inte alls lovande ut, hård vind och tätt snöfall, hela vägen mot fjället, fortfarande full snöstorm när vi fått på oss skidor och alla hundar var utrustade med heldress och sockar (svettigt att klä på 5 hundar , puh). Så kommer vi en bit i terrängen över kanten och jaaaaaa, sol och blå himmel, lite sur vind men vi är välklädda.
Kameran lämnade jag hemma då jag inte hade så stor tro på vädergudarna , vilket var synd.


Vi hade inte några mängder med fågel med de hundar som ska starta i helgen hade alla fågelarbeten som de skötte mycket bra, ska bli skoj att få starta Stållan, jag tycker att hon har utvecklats en del sedan hösten. Även Sessan ska starta i helgen, hoppas att hon får en bra resa denna gång .
Qajza ska starta för första gången i öppen klass, där kan ju allt hända :-)


I helgen som var det ytterligare en i S-kullen som fixade en premie, det var Segra "Tora" som med matte Christine som jobbade till sig en 2:a i UKL, med smak på högre premier har jag fått berättat för mig, den kommer....

Brodern Silver Ztar har blivit HD röntgad med A, det ser ut som att den här kullen kommer att leverera vad jag önskade och hade tro på när jag gjorde parningen. Jag har hela tiden sagt att det inte kommer att bli några unghundsstjärnor från denna kombination utifrån vad jag har med mig av Bleikas unghundstid och även Ionas ( mor till Bleika ) som båda var i slutet av sin unghundsperiod innan premierna trillade in, men då var de så klara att övergången till Öppen klass gick tämligen smärtfritt och de fick rätt snabbt sin 1 ÖKL.

Jag ser att även Snella "Stella" är anmäld till Sälen nästa helg, det blir spännande!!

I dag blir det tassklippning och allmän omvårdnad in för helgen, vi ska även nöta lite med apporten på Qajza.

Sa jag att jag är överlycklig för att det är vinter igen ;-)

Ps. Nu saknar jag endast bild på Snella "Stella" ;-)


Inga kommentarer: