tisdag 25 mars 2014

Plötsligt händer det ......

Snacka om ketchupseffekten.... Vi har haft en fantastiks helg i Bruksvallarna på vår  jaktprovspremiär för året, 3 x 1 pris i ÖKL/AK och 2 x 1 UKL/UK. Jag brukar vara urdålig på att fira men det blev faktiskt skumpa på lördagskvällen :-)

Jag startade Nikez och Super Ztar under lördagen, i samma parti startade Putte sin Niezti som är kullsyster till Nikes, dessa båda har Z. Häkza som mor och far är Imingens Bajas. 


Super Ztar startade dagen med ett mycket bra sök, där hon i mitt tycke tog med sig den mark man önskar jaga i, domaren höll tydligen med mig då hon fick utmärkt kritik av honom, hon fortsatte samma stil hela dagen och i sitt sista släpp tog hon ett stramt stånd på en liten björkbacke, reser villigt och precist i etapper, helt lugn i flog och skott, 1 UKL/HP   YIPEEEEE

Niezti eller Nora som hon kallas , hittade fågel redan i sitt första släpp, dessvärre kom partner in i situationen och körde upp hennes fåglar, det blev då för långt håll och situationen kunde ej godkännas men hon hade ett plus i protokollet, i senare släpp hade hon 2 x fågelarbete med resning , utmärkt apport och dagen slutade med 1 ÖKL/HP

Så vad det Nikez då som startade dagen med ett mycket bra sök, försvinner över en kant och blir borta , där hittar jag henne i stånd, jag ser riporna som sitter intill en björk, partner är på väg in i situationen utan att se Nikez men stoppas förtjänstfullt av sin förare, 
riporna lättar när jag är på väg fram och Nikez är komplett lugn, gör en bra apport, fortsätter senare söka som tidigare och slutar dagen med 1 ÖKL/HP.
Tror knappt det är sant, vilken dag att minnas.

Som extra bonus fixar Sinja (kullsyster till Super Ztar) en 2:a i UK på sin första start.

På söndagen startade jag Super Ztar igen och Qajza.  S Z gick även idag mycket bra, dessvärre hade vi dåligt med fågel och vi såg ingen fågel i hennes släpp.

Qajza startade lite försiktigt men gick upp sig under dagen, hon tar i sista släpp ett stånd tillsammans med partner, de reser tillsammans, nytt stånd, ny resning där Q reser precis och är komplett lugn i flog och skott, dessvärre vägrade "skithunden"  ;-) att apportera ..........   inte hennes fel, mitt fel .... Så det hade kunnat bli full klaff, men det kommer flera tillfällen för Qajza.

Redan på förmiddagen fick jag ett sms, att Qaxzig hade fågelarbete och skulle gå sina 60 minuter, från en nervös Kenneth. Det blev en lång dag som inte slutade förrän på sena eftermiddagen, det var en jublande glad Kenneth som ringde och berättade att det gick vägen... Qaxzig 1 AK vid 2,5 års ålder. YIPEEEEE igen !!
Får även ett mess att Sinja tog en 1 UK på sin andra start under söndagen, STORT GRATTIS  Dag Ove !!

Vilka otroligt duktiga och engagerade valpköpare jag har !!
Många Grattiskramar till Er och lycka till vidare :D















Inga kommentarer: