måndag 19 november 2012

Over the Rainbow .....

Nu var det längesedan igen.......
den här gången är anledningen att det är så jobbigt att skriva om .....  

Finaste Mejja , drottnigen Money Penny finns inte längre hon jagar nu i evighet på andra sidan där inga fjäll är för små , där ingen regelbok finns och riptillgången aldrig tar slut.

För 2 veckor sedan hände det något med Mejja hon blev väl omhändertagen hos veterinär i 2 dagar, inget speciellt hittades , alla värden visade på en frisk hund ..... förutom att ena bakbenet inte ville följa med och att hon inte ville äta eller dricka utan vår hjälp. Vi kämpade på och hoppades på att hon skulle bli bättre men Mejja ville inte, orkade inte så igår fick hon somna in.....   

Mejja var en drottning och hon behöll sin värdighet in i det sista.  Tack finaste Mejja gumman för att du var vår, för allt du gav oss, dina fina avkommor, din glädje , din jaktlust och din fina nos som kunde få vilken kräsen jägare som helst att gå i spinn.

Jag kommer speciellt ihåg en jakt med gäster för några år sedan, då du plockade en och en fågel i en stor  kull och de fick massor av skott chanser , dessbättre var inte deras skytte lika bra som din nos. Vi var alla imponerade över din storhet som jakthund.

När du var 8 år flyttade du till Nettan, Freddan & Rebecka, där du blev en läromästare i jakt och jaktprov för hela familjen.

Du har gett mig fyra fina valpkullar, valpar med stor personlighet föddes i din första kull med Kazzan. I andra kullen hittar vi bl a Chanti och Chiva med fina jaktprovsmeriter, i din tredje kull med V'Joop föddes min fina Häkza ,vinnare av Fjällpokalen 2009, och meriterad i alla klasser , hon är även vacker med sitt SE UCH.

I din sista kull lurade du mig ordentligt, du valde själv din partner i Z Panini utan att jag anade något. Tänk att jag startade dig i SM kval, du hade fågelarbete men söket höll inte för vidare avancemang, du var tung och klumpig, först då fattade jag att du var dräktig, 3 veckor senare föddes  I kullen, där Izak blev en stjärna.

Själv var Du en stjärna redan som unghund, många premier blev det varav 4 x 1 pris, det blev även många premier i Öppen klass innan du och jag satte 1:an en vintrig februaridag även i Segrarklassen lyckade du och fick ett CK  innan du fick bli enbart jakthund.

Run free Mejja, nu får du jaga i all evighet, din plats är tom och du finns för alltid i mitt hjärta 

(Jag har inte så många bilder på Mejja då hon inte alls gillade att bli fotad, hon gömde sig alltid när kameran kom fram ;-) )

2 kommentarer:

Michael Öberg sa...

Fint skrivet, mycket fint,

TvåÄndsStickan sa...

Håller med, jättefin skrivet!
kram och tankar i massor!