måndag 23 mars 2015

Jaktproven är igång

Då är jaktprovssäsongen igång , i Norge är man tidigt ute och startar redan i mitten av februari , här i Sverige startade vi upp förra helgen.

Det har varit en bra start för Zettertjärns , denna helg hade Familjen Bleika stora framgångar. I lördags startade Z. Segra "Tora" (Bleika /Taiko) för första gången i Öppen klass och åkte hem med en 2 ÖKL, efter ett sök som inte riktigt var i hennes normala klass, att hon nyligt avslutat sin löp kan vara förklaringen.
Sinja och Silba startade i Rana, Sinja gick desvärre efter fågel efter att ha 2 godkända fågelarbeten och ett flott sök, bättre lycka nästa gång önskar vi Sinja.
Silba däremot höll dagen ut och är numera VK hund efter att ha tilldelats 1 AK, vilket inte kom som någon överraskning till detta sammansvetsade ekipage. Vi lär få höra mera av dem ☺

Mamma Bleika startades i Segrarklasen i Bruksvallarna, det slutade med 3 SKL/CK för denna pålitliga dam.
Z. Niezti hade även hon fågelarbeten men hamnade utanför listan som nummer 7.

Flera från V-kullen startades också, det var stolpe ut för de flesta men man kan konstatera att jaktlusten är det inte något fel med. En som ännu en gång infriade förväntningarna var Varri (Z Bleika-Basile du Clos de la Capitainiere) 1 UK och provets bästa UK hund.

Tidigare under säsongen har Z. Unique Chablis (Z. Häkza-Langsundets Faun) tilldelats 2 AK i sin första AK start.
Zettertjärns Qaxzig  (Z.Ditzie-Resdalens Rotax) gjorde en fin debut i VK på Smøla med att tilldelas 2 VK/R-Cacit, grabbarna är på god väg mot både UCH & JCH.

Stort Grattis til Er alla !!

Det är kul att se att 2 generationens Zettertjärns gör det bra hos andra uppfödare.
Krabbenesmyras Kennel har hitintills haft stora framgångar med sin kull u. Zettertjärns U-Flax (Z. Magica de Hexz-Black Mystery Chinook) e. Børgsjitens Diero (Whiskey Rivers Lucky Luke-Zettertjærns Santi av Andøya).
I Finland har Krabbenesmyras Carbon tilldelats 1 UK, 2 UK.
I Norge har Coffee 1 UK, Copper 2 x 1 UK ,C-Mei 1 UK, 3 UK och Canto, 3 UK.
Stort lycka till vidare med denna kull till uppfödaren Karl-Peter Johansen och hundägare.

John Larsen med Kråklifjellets kennel har åter igen en VK hund i Kråklifjellets Benn u. Kråklifjellets Jerva  e. Zettertjärns Duke. 1AK på sin första AK start.
Lycka till i VK, John !!!

Glavaris kull u. Zettertjärns Darling e. Sundowners Vain har plockar premier,
Glavaris Zlatan 2 ÖKL i Sälen, Glavaris Diezel 2 ÅK i Danmark . Finns mera att hämta hos dessa herrar, lycka till vidare.

Säsongen har bara börjat, så vi har mycket att se fram mot ........

Konstaterar ännu en gång att var och en blir salig på sin tro..... gäller i högsta grad i hundvärldenSkicka en kommentar