tisdag 31 mars 2015

Mina v-tjejjer

När jag planerar en parning så har jag naturligtvis förhoppningar om vad som ska komma ut av denna parning. 
När det handlar om B-kullen där jag behöll Bleika (Z. Iona-Tarock's Narvik) hade jag redan på planeringsstadiet av denna kull en plan hur jag skulle komma vidare. Planen var att jag skulle para Bleika med norska linjer som jag använt förut och har stor tro på när det gäller jaktlust och viltfinnande. Den utvalda blev då Taiko (Targa -Granskogens Amigo), de andra planen var att hitta något europeiskt, det innebar att Bleika fick en resa till Frankrike och blev parad med Basile du Clos de la Capitanierie.
Jag måste säga att Bleika som avelstik har mera än levt upp till mina förväntningar och förhoppningar, först L-kullen (Imingens Frost von Quintus) där Lill-Tasha placerar sig i den riktiga Fjäll-Pokalen (över 2 dagar) och fått 1 UKL/HP, det jag sett av övriga kullen är att de är skarpa på nosen och duktiga viltfinnare.


I S-kullen (Taiko)  blev det avkommor med stor jaktlust och duktiga på att hitta sina fåglar, Super Ztar 1 UKL/HP på skog och fjäll, 2 UKL fält , en mångsidig dam med jaktvett.
Sinja vinner Fjällpokalen med 1 UKL/HP, har även 1 UK i Norge, Silba blir VK hund innan hon fyllt 3 år, Sessan & Segra har båda 2 ÖKL men nosar på högre premier, Super Ztar hoppas jag ska hinna få några starter i ÖKL, hon är god nog för högsta premie men så ska det stämma på provet också.

Så har vi V-kullen (Basile) där jag till en början behöll 3 tikar, det blev lite för mycket med 3 ungtikar och Vanilla blev såld till Trine, där visste jag att hon skulle få alla möjligheter att utvecklas...och det gjorde hon. Det blev 1 UK redan tidig höst på Vanilla, det följde hon upp med att vinna ett av kvalpartierna i Norsk Derby.
Varri startades sent på hösten och förtjänad en 1 UK med strålande kritik, den bedriften upprepade han för några veckor sedan och föra helgen blev det 2 UK. 
Även Vinnie och Vagabond har startat dock utan premie (ännu). Jag har dock sett potentialen i dessa båda hanar och håller en tumme för att det ska gå hela vägen til en premie under våren.
Så har vi mina V-tjejjer Vamp och Vånna, jag har hela tiden sagt att Bleikas avkommor inte blir blir några unghunds stjärnor då de behöver tid för att mogna och landa.
Jag startade Vamp & Vånna redan i höstas, jaktlust och ungdomlig iver fanns det gott om, dock var de inte riktigt klara, de hade inte landat i sin dressyr och jag ville ta det lugnt med dem. 


De har under våren visats att det var rätt beslut, de har utvecklats för varje fjälltur och under helgens jaktprov i Rörvattnet visade båda vad de kan få till en dag när allt stämmer.

Båda åkte hem med 1 UKL/HP, Vamp med 5 fågelarbeten, 4 med resning , alla 5 arbetena i samma släpp. Ja jisses, vilken dag hon hade, blir bara lycklig när jag ser hennes fågelarbeten.
Vånna ville inte vara sämre hon , startade med ett fågelarbete direkt efter släpp, i samstånd med partner visade hon resning och helt lugn i flog och skott, ytterligare ett fågelarbete där fågeln med hjälp av partner lättade på lite drygt håll, hon avslutade dagen med ytterligare ett perfekt fågelarbete med resning. 
De är fortfarande unga och mycket kan hända men jag är så otroligt glad och stolt över mina halvfranska Bleikadöttrar. 

Numera finns även Volet "Vittra" i min ägo, vilket jag är otroligt glad för, hon ligger ljusår efter sina systrar i sin jaktliga utveckling då hon inte alls fått de möjligheter som de har fått, dock har hon det som behövs med sig, jaktlust, ståndsinstinkt, skarp näsa och naturlig sekundering precis som sina systrar och bröder, hon behöver bara massor av mera tid.


Min plan var att behålla den som blev bäst av Vamp & Vånna och sälja den andra men det blir nog svårt att göra sig av med en av dem, tills vidare får båda bo kvar ♡☺

Inga kommentarer: