måndag 7 mars 2011

Säsongs start

Fin dag på fjället
US Pukkanött med flott fågelarbete som gav 1 UK

Grattis Anja!!

Glada pristagare
Belle t v med många xtra kilo snö i pälsen
Pristagare på vårt parti: Anja m Z. Duke 1 AK, Elin Wittusen med US Pukkanött 1 UK,
Kari med Z. Belle 2 AK och domare Steinar Dahl
VP till provets bästa hund Zettertjärns Duke
Så är då Årets jaktprovssäsong igång även för oss. Vi har haft en supertrevlig helg i Haltdalen, ett  litet välarrangerat prov på fina marker och med en i normala fall hög premieprocent.
På lördagen vaknade vi upp till ett riktigt skitväder, snöbyarna avlöste varandra, jag dömde VK, vi provade med att gå i skogen vilket var blytungt, vi provade högt där hundarna kunde springa men nästan blåste bort om vi såg dem mellan snöbyarna så det blev en kort dag.
En som  lyckades trots tungt före och dåligt väder var Anja med Zettertjärns Duke "Aigin",de fick ihop till en 2 AK, det tunga föret gjorde att orken inte räckte ända fram.En strålande prestation en dag när endast få lyckades med att få premie.
Söndagen bjöd på fina förhållanden med lite vind och växlande molnighet. Jag gick på samma marker som dagen innan och kunde nu se vilka fina marker vi vistades i.....

Jag, Kari och Anja startade på samma parti. Jag  startade Häkza och Tasha, Häkza gick som bara det, hon är verkligen stark, det tunga föret bekom henne knappt. Tasha startade med en positiv inställning , intensiteten fanns , med söksupplägg och storlek på söket var inte bra, mycket frusterande men jag får trösta mig med att hennes mor Bleika också hade en urdålig debut på jaktprov men det rättade till sig :-)

Kari och Zettertjärns Belle "Vikna" startade upp med ett fågelarbete redan i första släpp, de blev senare avslutade med en 2 AK, Super Duper GRATTIS !!!! Vikna är verkligen en talang som kan gå hela vägen den dagen tiden även räcker till för hundträning för en heltidsarbetande, stressad småbarnsmor :-))))
Aigin och Häkza hade flera släpp tillsammans då det tunga föret slog ut den ena AK hunden efter den andra, de visade båda att de hade vilja och förmågan att ta sig fram oavsett före. Båda hundarna försvinner för oss över en kant i 3:e släpp, när vi hittar dem så ser vi Aigin i stånd med Häkza sekunderande bakom. Aigin reser en ripa och är komplett lugn i flog o skott. I Norge ska hunden ha 60 minuters släpptid för att kunna få högsta premie, det  var en något nervös Anja som fick gå ut i ytterligare ett släpp i tung skogsterräng. När domaren frågade efter apportbevis på Agin trodde jag Anja skulle spricka...  Aigin fick sin välförtjänta  1 AK  och kan numera titulera sig SE UCH Zettertjärns Duke .
I samma ögonblick som det var klart att Duke fått sin 1 AK rensade Anja sina fickor och sin ryggsäck från snus, dosorna överlämnades till en fortfarande snusande Kari!!!! För ett år sedan gjorde jag och Anja en deal, att den dagen Aigin fick 1 AK/ÖKL var det slutsnusat. Gissa att det var en nöjd uppfödare som gick ner från fjället, 3 premier på årets första jaktprovs helg för oss zettertjärnare och en Anja som slutat snusa :-D

7 kommentarer:

Dernole sa...

Så välförtjänt! Ett stort grattis till dej som uppfödare och även till ägarna :)
ps. få lov att bli bubbel nästa gång vi träffas så vi kan fira en nybakad se uch ds.
Kram

Ann Iren sa...

Gratulerer till dere alle,klem fra Norge

Anonym sa...

Grattis kramar!!!! www.nogg.se/fjellripa

Kari sa...

Grattis til en fenomenal trivelig og dyktig oppdretter! Takk for at du avler så gode hunder til oss:) Oj, så fint vær vi hadde på søndag! Flotte bilder:)

Marit Bjercke sa...

Grattis!!!! Det er sterkt!

Anja sa...

Håller fullständig med Kari! Du är helt klart bäst, alla kategorier.

Unknown sa...

Anja och Kari , jag tror man kan säg att Ni är jäviga i er stuation :-D
Till Er andra , 1000 tack !!!