lördag 13 augusti 2011

På plats

Tasha står, Nikez och Ditzie sekunderar



Häkza var vass igår
Häkza in action

Nikez


























































Oj, vad tiden rinner iväg, bloggandet ligger dessvärre långt efter men jag ska försöka hinna i fatt .
Sitter nu på fjället i värsta sommarvädret, helt underbart men något för varmt för hundarna. Vi tar oss ändå några turer för att inventera markerna men håller oss nära vatten. 
Vi har även varit några takseringsturer på andra sidan gränsen och där är fjället invaderar av lämlar med storhetsvansinne, tack och lov är det inta alls lika mycket lämmel här. Dessa små gynnare retar verkligen hundarna till vansinne, juniorerna tacklar det bättre än de äldre hundarna. Så jag hoppas att lämlarna stannar på rätt sida om gränsen !!!!
I går blev det 2 turer på fjället i värmen, under första turen med unghundarna Nikez och Tasha samt Ditzie var det nästan äckligt varmt, hundarna skötte sig trots värmen bra , några frispelblev det men så ska det vara annars är det brist på intiativ förmåga hos hunden :-)
Efter vila och en dusch blev det en kvällstur med de vuxna , Kazzan, Bleika och Häkza. Då var det helt underbartt att gå, lite kylig höstluft och klarblå himmel. Det var en mycket givande tur men även där gick det en och annan säkring när det blev FÖR mycket!! Det är fantastiskt skoj att vara ute med de unga och se hur de utvecklas från dag till dag. Ditzie som behöver bättra på sitt självförtroende få gå med de unga vilket betyder att hon hade många fina situationer och de unga fick sekundera, sekundering är en mycket god egenskap och jag har  lite förståelse för hundar som ej sekunderar. Tack vare att mina hundar besitter denna egenskap och respekterar varandra är det inga problem att ha flera hundar ute i sök samtidigt, detta lär hundarna att vara självständiga och att vänta på sin tur.

Ditzie och Nikez i samstånd, de knallreste båda på order och.....
gick efter , nästa situation gick bättre  ;-)


2 kommentarer:

Jane Hagström sa...

Så underbart! Härliga bilder. Själv åker jag till fjälls på måndag. Hoppas att D kan visa sina framtassar;-) Ha en fin höst så ses vi kanske!? Kram från Svartgänget i Dalom:-)

Unknown sa...

Jag hållertummarna föratt de t ska lyckas för Er.Om Ditzie sköter sig som igår är det solklart med en HÖG premie men så var det hennes tävlingsnerver då. Kram