onsdag 20 februari 2013

I dag är det lågt i tak , en dag som gjord för att vara inne och fixa men först en slädtur med 6 spann så att alla får springa av sig.

I går hade vi några fina timmar på fjället, knallblå himmel men kall blåst, glad att dunjackan som vanligt var med i ryggsäcken.
Super Ztar var med på sin första längre tur, då är det ett måste att kunna uppföra sig fint i selen, hon fick alltså dra i 4 spann för första gången, efter lite uppstarts problem , gick det sedan som en dans.
Först är det drag 8 km, sedan några timmars träning på ripfjället för att sedan ta samma tur hemåt igen. Det var en trött Stållan som hoppade in i bilen men när vi kom hem en timme senare så var hon pigg igen.

Nu behöver så klart inte Stållan dra någon tyngd utan hon springer mest med, men det kändes när hon tog i och hon tycker att det är toppen att få vara med i draget.

Ännu mera skoj var det med de vita pippisarna som luktade så gott, efter att ha varit med som åskådare när mamma Bleika hittade och skötte sina fåglar fick Stållan god lukt i nosen, hon stod en stund tills att fåglarna lättade, lite sugen på att springa efter var hon men vände på 20 meter när jag visslade. Duktig tjejj !!

Det var tungt före och inte speciellt mycket fågel men vi fick då röra på oss och det är  alltid tillfredsställande med  trötta hundar och en trött matte  :-)
Inga kommentarer: