fredag 15 februari 2013

På tur

Vi har haft några dagar med fantastiskt väder, dessvärre har jag inte kunnat vara på fjället då tiden inte räckt till. 
Då får man ta till någon annan form av träning, släden behövde luftas

Jag körde med 6 hundar för första gången i år, jag satte in Mella och Prazzel i  mitten. 
Ditzie och Bleika fram och arbetshästen Mim och Tasha längst bak. Tasha är stor och stark men lite lat, framför allt på hemvägen maskar hon gärna.
 Prazzel vill alltid göra rätt och det gör hon i spannet också, hon är varken stor eller tung men en arbetsmyra som ligger i hela tiden.
Mella vill mycket och älskar att få ta i och jobba , det gick bra hela vägen ut men på hemvägen blev hon för ivrig och försökte springa förbi ledarteamet Ditzie och Bleika så jag fick stanna flera gånger och reda ut oredan hon ställde till med.... då är det bara att bita sig i tungan och ta det lugnt och berömma alla, tappar jag humöret och börjar bråka på dem är det risk att de tappar glädjen och lusten med att dra. 
Har sett diverse hundägare prygla sin hund för att den inte vill dra...stor chans att de vill dra efter den behandlingen :-(

Kazzan och Stållan springer lösa framför och Iona springer bakom.
I går hade Stållan ett fint fågelarbete på 2 ripor som låg bredvid spåret, hon stod tills vi kom nära då flög riporna och Stållan stod bara och tittade efter dem...kanske var det för djup snö på sidan av spåret :-D

Vi tog samma tur i dag men då var det inga ripor på plats däremot en flock med Orrar men de fick vi inget vettigt ut av.

Inga kommentarer: