måndag 25 mars 2013

Dream Team

Några som har varit ett Dream Team sedan första stund de möttes är Anja och hennes hanhund Duke ( Z. U-Hell/ Rippy's Tex). 

De har ett speciellt band mellan sig, Duke som kallas för Aigin är en rejäl hanhund på 30 kg som mal ner det mesta av motstånd oavsett före. Det är en och annan som har fått äta upp sina ord när de yttrat att den där stora hunden har inget i det här tungföret att göra....
Aigin gör allt för sin kära ägare. 

I går gick han som tåget, tog med sig den mark vi såg, högt, lågt , lätt sprunget, tungfört men alltid i kontakt. Han hittar fågel trots att ingen annan gör det. Gårdagens suverene vinnare av Segrar Klassen i Bruksvallarna  blev Duke och Anja med 1 SKL/CERT. 
Det som Duke nu behöver är ett CK på hösten för att bli Jakt Champion, Utställnings Champion är han redan.
Grattis Anja och Aigin !!!

På lördagen startade jag Prazzel och IRWS Anji, Prazzel börjar komma över sin efterlöp nåjja och är nästan sig själv igen, det blev en 2 UKL för hennes del.
Anji sökte mycket bra, var en och annan som blev lite förvånad över att en IRWS har det trycket och storleken på söket. Numera är hon dessutom på jakt , det är inte bara spring i benen. Anji lyckades inte med hitta någon fågel, men vi ska prova igen.


Putte startade Niezti ( Häkza-I.Bajas) i Öppen Klass, hon var inte riktigt på hugget söksmässigt men däremot ordnade hon upp med ett fint fågelarbete och en fin apport och slutade med en  3 i ÖKL. Det var Nora och Puttes första premie, därmed leder de den interna striden mot Nikez med 1-0 och Putte får snusa några veckor till ;-)
Skicka en kommentar