måndag 10 februari 2014

Weekendgäst

I helgen hade vi besök av Zetterjärns Una de Perdiz (SEUCH Z. Häxza-NOJCH Langsundets Faun) som normalt är en söt  byjänta boende i Trondheim men med STORT intresse för jakt och friluftsliv.

Perdiz kände sig som hemma med en gång, inte så konstigt då hon faktiskt tillbringade sina 8 första veckor i livet här.  På fredagen blev det ett rejält träningspass för Perdix, 4 timmar på skidor , där hon och de övriga unghundarna får springa lösa medan de äldre får vara i spannet. Det är ganska mycket snö här och det är rejält tungt för hundarna utanför spåret. Riporna var där de brukar vara och Perdiz fick under kontrollerade former vara med i flera situationer, hon betedde sig väldigt behärskat i de fågelkontakter vi hade , mera intresserad av doften på backen än det som flyger.

Under kvällen såg jag inte till Perdiz som hade däckat tilllsammans med de 2 kvarvarande valparna från X -kullen.
Vi körde samma program på lördagen , dock blev det en något kortare tur men vi hade ripkontak även idag, Perdiz däckade tidigt även denna kväll.

Söndag var det hemgång, hade lovat att vi skulle köra några duvor på henne och det fungerade mycket bra, tror att matte och husse blev lite förvånad över HUR behärskad hon var i sina fågelkontakter.
Det blir spännande att följa denna lovande tik :-)Inga kommentarer: