lördag 29 januari 2011

U-kullen




Flax  och Vera


Merlin UCH


Vera

Elvis

Merlin


Merlin

Merlin


































































































Udo
Den 28 januari 2005 föddes min U-kull, U-Hell, U-Flax , U-Vaer, U-Max, Utti, Udo, Urax, Unique, Ulysses & Udo. Stort  GRATTIS till Er!!!!!!!

Historien bakom den kullen är som följer.....
Jag såg en bild på internet av en hanhund som tilltalade mig, det var en tysk hane som enligt Tyska förhållanden var av mindre storlek ( 63 cm) och i mina ögon såg han smidig och  sportig ut, inte alls stor och klumpig som många andra hanhundar. Jag kollade upp denna hane, fick kontakt med uppfödaren som hänvisade till en väninna som visade vara den person som även fört fram denna hane på jaktprov och utställning. Tog även kontakt med ägaren till hunden som heter Black Mystery Chinook men kallas Merlin.  Jag beslutade att ta hem färs semin från denna hane för att inseminera Zettertjärns H' Nike med denna. Dessvärre blev det inga valpar med Nike pga tråkiga omständigheter runt henne.
Något år senare beslutade jag mig för att göra ett nytt försök, denna gång med Z. Magica de Hexz "Hedda", den här gången tog jag med mig Hedda och satte oss på flyget till Frankfurt.
Rabiesvaccinationer och allt var ordnat och resan från T-heim till Frankfurt gick snabbt och kostade inte en förmögenhet då hundburen var med som bagage. Vi anlände till Tyskland på torsdags kvällen, flyget hem var bokat till måndag fm. Måste nu bara allt klaffa med att komma i rätt tid av löpen......
Jag och Hedda installerade oss på ett Guesthouse där man fick ta med sig hunden överallt , även i restaurangen. Toppen tyckte Hedda som fick ligga under bordet och dela mina gigantiskt STORA middagsportioner, de hade lätt räck till 3 personer :-)
På torsdagen fick Merlin och Hedda såvitt bekanta sig med varandra. Fredagsmorgon och jag skulle gå ut och rasta Hedda som skulle göra ifrån sig i koppel och hur långt vi än gick fanns det bara asfalt.... Hedda pinkar INTE på asfalt, efter en timme eller så hittade jag en grön fläck på 1m2 runt ett träd , äntligen kunde Hedda pinka i alla fall. Senare på dagen mötte Merlins husse upp oss och vi tog en promenad runt en vingård, där hundarna kunde få springa lösa..........   dock var det ett svalt intresse som kärleksparet visade varandra.  Vi provade att släppa ihop dem på fredagskvällen, lördagsmorgonen, lördagskvällen....... Nu började jag bli lite stressad....  söndag morgon.... nej, ingen parning . Söndag eftermiddag, skulle vi besöka Sundowners Kennel som var uppfödare till Merlins pappa Sundowners Justin, kärleksparet fick följa med på besöket och då minsann i deras trädgård i parade de sig. Pust , jag kunde andas ut, ännu en parning blev det innan vi på måndagsmorgon skulle hinna med ett vetbesök för att ge Hedda hennes  avmaskningspiller innan hemresan. På flyget blev det så klart problem , då Heddas returbiljett helt plötsligt inte gällde utan jag fick köpa en biljett till fullt pris till henne som var dyrare än min biljett ( men hon fick fortfarande åka i lastutrymmet). Till sist efter förseningar och allmänt strul kom vi hem och det blev alltså valpar...
Jag hann även med att besöka en jättemysig julmarknad under mitt besök som varade över 1:a advent, jag fick hälsa på Merlins pappa Justin som ärligt talat nästan gav mig en chock, hade jag sett honom innan hade jag aldrig vågat använda Merlin. Det är den största Gordonsetter jag någonsin sett, över 70 i manken och han var rätt gammal och inte direkt vältränad så han vägde nog närmare 40 kg....   
Fick träffa Merlins släkt hos Sundowners kennel och även hinna med en trevlig pratstund hos dem samt ta en promenad på deras träningsfält. Tänk vad mycket jag har fått uppleva och många trevliga människor jag har träffat och lärt känna tack vare mina hundar.


Om U-kullen.
De som har visat framfötterna på jaktprov ur denna kull är U-Flax till Karl Petter Johansen i Nordreisa , Nordnorge med Kennel Krabbenesmyra. Flax har fått flera 1 UK och blev 2:a i Artic Cup, hon har sedan fortsatt med flera 2 & 3 AK i vuxenklassen. Flax är även en mycket duktig skogsfågelhund . I dagarna ska Flax paras med en Amerikansk import som heter Wyndancer Thunder.



Min egen U-Hell "Mim" som inte är mycket startad men fått 1 UK samt 2 AK på jaktprov. Mim är en mycket välrevierande tik, hon kan reviera en frusen sjö utan styrning. Hon är en mycket välbyggd och snygg hund som är fullcertad. Även Mim kommer att paras inom kort.

U-Vear "Vera" som är den som fick mest av sin farfar, en stor välbyggd tik som har en klockren reviering, en mycket god viltfinnare men det fattas lite på dressyren.


Om pojkarna vet jag inte så mycket mer än om Unique "Elvis" som jag hade på träning som ungund en mycket stor talang som även han har en medfödd reviering, i sitt första släpp på fält slog han 2 Segrar klass hundar på fågel flera gånger.
Ni som har U-hundar , skriv gärna några rader och berätta om Era jakthundar

5 kommentarer:

Dernole sa...

Hurra hurra för U-kullen! U-max är en toppen hane, som tyvärr inte fått lov att visa sig allt för mycket. Går som en gud på fjället, ngt stor för skog. Ett temprament som är guld värt! Han skulle lätt kunna ställa upp i lydnadstävlingar och ha chansen att vinna det mesta...men han är lite egenrådig vilket jag tar som ett tecken på hög intelligens. Bästa prestation är 2 plats på finalen i ngk´s topptreff. Då bevisade han att han helt klart vet mer än både husse och matte någonsin kommer veta :)En hund som man endast får uppleva en gång i sin livstid. En hund som skänker så mycket mer än ord räcker till att beskriva :)Tack för att vi fick förtroendet att köpa honom!

Unknown sa...

Max ja, han är den hunden man skulle äga som nummer 3, 4 inte som första hund ...utan när man fått mera erfarenhet och vet hur man genomskådar en GS :-)
Tack Helene!!
Kram

Anonym sa...

Vera skickar en hälsning till sina syskon i U-kullen. Har idag varit på fjället och simmat, hon är som sagt stor och tung men ger aldrig upp. Tyvärr var det inga ripor hemma men vi gör ett nytt försök imorgon.
Lena

Unknown sa...

Vad härligt att Ni är på fjället, i morgon är nog riporna hemma ..... Ha en skön dag i morgon! Kram

Gero Krause & Chinook aka Merlin sa...

Even if a litte late -oops- , Merlin says Grattis to the U-Kull. It´s great Kina that you wrote down the story of your Germany trip :-) Merlin is doing quite well, a litte problem with his shoulder but that can´t stop him running. Greetings from Germany to all U-Kull-Owners! Gero