tisdag 8 november 2011

IRWS


















Det är många som frågar och undrar varför jag har en Röd och Vit Irländsk setter, så här kommer svaret på det
Det var tidigt i min hundkarriär som jag så en IRWS på fjället som gjorde stort intryck på mig, tror att det var 1989 eller 1990  som jag såg Astarte Lindsey på ett fjällprov i Gräftåvallen. Hon var en tik med massor av fart och fläkt, hon flög nästan fram över fjället,en klar överskottshund, jag tror inte hon fick någon premie den dagen men hon var sedan tidigare meriterad med 1 UKL/HP, 2 UKL på fält, Lindsey var en hund som även hävdade sig på fjället utan problem och jag såg hene vid flera tillfällen. Senare i sin karriär fick hon även flera 3 ÖKL. Av det jag såg av henne misstänker jag att det var  i dressyren det  brast. Hur som när jag såg denna lilla tik sa jag att en dag ska jag ha en röd/vit irländare och nu är vi där.........
Lindsey hade även en kullsyster som hette Lizzie som blev 4:a i Fjällpokalen 1988, föräldrar till dessa var u:Billy u. Aoibh of Sugarloaf. Måste säga att standarden på de röd/vita var mycket god med tanke på att det föddes en kull var 2:a år i slutet av 80-talet.


Jag letade fram mina gamla årsböcker och hittade denna kritik på Astarte Lindsey, det var jaktprov på Gotland och Arne Thorn dömde:
Linsey går i mycket god stil och fart i ett väl upplagt sök.Stånd för parhöns, får ej visa resning men är lugn i flog och skott. Släpps ytterligare en gång och går fortsatt mycket bra. 1 UKL+HP
Förare var den numera avlidna pointermannen Bertil Dagermo



SISK's Huvudprov i Skåne: Lindsey går ut i et förnuftigt sök i skumplöjor i stora fina slag. Fart och stil är prima, kontakt och appell OK. 2 sl i betor, visar ett prima sök som leder till fast stånd, reser villigt och precis på order fasan, går efter i flog och skott, kallas så småningom till ordningn. Ett stort ämne som idag får nöja sig med 2 UKL.
Förare: Bertil Dagermo



Sitter nu och funderar som mest över hur jag ska gå vidare med min IRWS Anji, jag återkommer om det.......

1 kommentar:

Ewa sa...

Vad blev "utvärderingen"av att ha en vit/röd i
den svarta flocken än så länge?