måndag 2 januari 2012

Nytt År

Gott Nytt År
önskar jag alla mina läsare. Det har varit några hektiska veckor och jag har inte haft ork att blogga men ska här försöka ge en kort uppdatering


På valpfronten är det endast 2 valpar kvar Qrabat flyttar till Tröndelag i morgon och Qaramella "Mella" bor kvar här OM det inte dyker upp någon som känns väldigt rätt.Efter att ha haft 15 valpar i huset märks det inte med 2 valpar, även valparna tycker det är skönt med lite lugnare tempo och njuter av att ligga på sin bänk i hallen dit de äntligen tar sig upp alldeles själva. Tasha som är skendräktig har tagit över omvårdnaden av dessa 2, hon sover med dem hela nätterna , leker mycket snällt och har även mjölk så de får snutta lite.


Dessvärre drabbades några av valparna av kennelhosta efter att ha varit till en annan veterinär än min vanliga, där de fick smittan. Tur i oturen att det tog väldigt lindrigt då de samtidigt blev vaccinerade mot kennelhosta. Av de vuxna hundarna var det Iona som fick en lindrig släng. Jag har ringt runt till de valpköpare som jag fått tag i och nu tror jag faran är över  bland de som inte drabbades.
Har annars bara fått positiva rapporter från valparnas nya familjer,många ev Er har GS sedan förut så flera av valparna har nu fått en äldre syster /bror som hjälper till att fostra dem.Några dagar innan julen brann det hemma hos mamma och hon fick akut flytta till en lägenhet, det gick bra förutom stora skador på huset och att hennes ögonsten katten Jenny som hon fick av mig i julklapp förra året omkom av rökskadorna, men det hade kunnat varit mycket värre så vi är trots allt glada att det gick så bra som det gjorde.


Vi har även hunnit med att åka både skidor och släde till hundarnas stora glädje, det är bra med snö här och fint skidföre men jämfört med förra året är vi långt efter i träningsmängd. Jag har ny 7 hundar som är dragvilliga så det blir ett rejält spann framför släden, törs dock bara ta med mig 4 i spannet när jag åker skidor. Att åka på kvällningen med pannlampa är supermysigt och spännande, jag åker på skoterspåret så man vet inte riktigt vad som finns bakom nästa krök. Det är inte de som drar som står för spänningen utan de som springer lösa, de flesta har lärt sig att de ska slänga sig långt ut på sidan när vi kommer men någon har ännu inte fått den erfarenheten eller hade inte tills igår då jag kvaddade rejält med Godis som låg och bet på tassarna mitt i en nedförsbacke, mitt huvud agerade plog i 10 meter innan det tog stopp, tur att det var mycket snö på sidan. Känner mig rätt mörbutlad men alla ben höll på både mig o Godis.
Jag har beställt hundsockar som jag hoppas kommer denna vecka så jag slipper detta tassbitande!!
Annars väntar jag på att Bleika ska börja löpa, jag hoppas att hon väntar en månad men enligt hennes cykel ska det bli när som helst hon är i knallform nu så på ett sätt vill jag inte para henne men jag vill väldigt gärna ha en valp efter Bleika då är det bara ett att göra :-)Från 15 till 2
MellaQrabat


Arbete.....
och vila

5 kommentarer:

Marie Helene sa...

Usch så otäckt med brand :o måste erkänna att det är bland det otäckatst jag vet...Huvva, tur att det gick bra. Även om katten inte hann bli så gammal.
Kram och jag hoppas att allt ordnar sig så smärtfritt som det går.

Michael Öberg sa...

Det är bra att veta att du inte har långtråkigt :) Vi har tyvärr inga skoterspår att träna hundarna i, och Piteälven är öppen än. Det har varit en konstig vinter hittils, men jag hoppas på mera kyla så isarna lägger ordentligt. Skönt att det gick bra med branden trots allt.

Rose-Marie Karlström sa...

Usch för bränder!!!! Tur att att det gick bra för din mamma! Gu så söta valparna är, hon har nåt i blicken den där Mella...
God fortsättning på det nya året Kina!! Å kram pa dä'! RM

Eva sa...

Huvva va otäckt med bränder,även om det var tråkigt att katten inte överlevde,så får man väl saäga att det kunna gå mycke värre!
Så fina dom är alla hundarna särskillt då Mella & Qrabat :)
Har varit ut några svängar i skoterspåret m Elvis,han tycks gilla det !

Anonym sa...

Mella <3 <3!! Ja det är ngt speciellt med dina valpar. Läste detta inlägg först nu efter att jag skickat min förra kommentar.
Men ok vi ska väl vänta lite....
Ripa är så duktig, busig också givetvis. Skulle gärna komma upp till ditt vinterlandskap med henne.
Tur att det inte blev värre skador efter branden o att din mamma mår ok./Kram från Karin