torsdag 4 april 2013

Liten träningstur

I går hade vi en lite träff med de unghundar som finns i närområdet från kullarna Q, S och T. Vi har haft 2 dressyrträffar under vintern och nu var det dags för  en dag på fjället.

Väldigt skoj att få se utvecklingen hos dessa hundar, mycket har hänt sedan den första träffen i december.
Qakzig och Qajza (Z. Ditzie/Resdalens Rotax) är snart 18 månader, det är två hundar med rejält tryck i söket, att det på em var riktigt tungt före var inget som generade dessa 2 unghundar, lyhörda och lydiga är de, även i fågel vilket de båda visade igår.

Qillen som är en rejäl hanhund har också rejält tryck i söket men hade det lite besvärligare i det tunga föret, han visade även han att han är lydig då en riptupp retades rejält med honom.

Sessan snart 12 månader, visade uppe ett snärtigt sök med fint flyt, gillar hennes sätt att ta vinden med högt huvud och följa upp intressant vittring, hon visade en fin sekundering på Prazzel , hade även ett stånd där fågel precis lättat.

Tazkill snart 11 månader och en riktig tonåring just nu, har mycket kapacitet , en stark hund som som visar upp massor av kapacitet i söket. Ska jobba mera med kontakt och lydnad, vilket är helt naturligt på en ung hund.

Vädret var helt Ok, växlande molnighet men föret var rejält tungt nere i björkområdeet, dessutom blev klabbföret allt värre utöver dagen. Fågeltillgången var inte illa alls men det var svåra fåglar som låg mestadels nedgrävda. 
Bleika visade att erfarenhet vinner med 3 fågelarbeten. 

Alla visade upp att de är på jakt och har mycket  kapacitetmed stor jaktlust som det  nu gäller för förarna att nyttja på bästa sätt, Ni vet vad Ni ska jobba med. 

Tack för en härlig dag i fjället!!Skicka en kommentar