tisdag 23 april 2013

Lofsdalen

Då har vi lagt ytterligare en provhelg till handlingen, Lofsdalen brukar normalt vara avslutning på säsongen men nu har vi ännu en helg kvar.

Som vanligt så är Lofsdalen en härlig tillställning. Vi hade tumme med han som bestämmer vädret med sol på dagen och kalla nätter. Föret var betong.....  sådant före har mina unghundar inte haft någon gång...det märktes :-)

Lördagens SKL hade kunnat blivit en succe men i Bleikas andra fågelarbete blev hon lite för het då partner kom in i bilden, vet inte riktigt hur jag ska tolka det....inte likt Bleika, dräktig kanske ??

Söndagens kvalitets partier bjöd på samma fina väder och före och fortsatt riklig tillgång på ripor.
Jag startade Stållan för första gången, som jag sa har hon aldrig sprungit på så lätt före, hej och hå vad det gick, konstaterade ganska snabbt att bromsarna inte var justerade för den farten. Synd att hon hetsade Taro till samma rejäla eftergång som hon själv hade. 
Taro ( Z.Belle-Z. Duke) hade 3 stånd , alla med partner inblandad och det blev för "hett".
På slutet av dagen fick jag lugna ner Stållan som då hade ett stånd men ripkallen lurade henne. 
Jag är dock supernöjde med Stållan, jisses vilket klipp i steget hon har, ligger bra på vinden och är på jakt från start till mål.
Anja är lika nöjd med Taro som visade upp ett fint sök, lite valpklumpig i sina rörelser fortsatt men ett härligt flyt i steget och nosen är det inget fel på. Nu får pappa Duke passa sig så att inte junioren tar över som mattes favorit *hmmm*

Anja startade även Oktan ( Z.She-Z. Kazzan) det var hans andra start i livet och första i ÖKL, det gjorde han med bravur. I stor fart tog han med sig massor av mark, stånd, fågel lättar innan föraren kommer till, lugnas.....   så kom då det som vi gruvade oss för, apporten är inte helt i hamn.... men Oki apporterar som om han inte gjort annat. Några minuter senare nytt stånd, reser jaktligt tillsammans med sin förare, helt lugn i flog och skott, släpper på , han slår ut och nytt stånd ...åhhh nej, Anji kommer till och sekunderar, Oki går på tillsammans med Anji......jag och Anja skriker som galningar men vi ser ingen fågel....och det gjorde inte domaren heller ..*puh*
I nästa släpp tappar Oki lite på söket, avslutas med 2 ÖKL, JIPPIIIII  (det var nog helgens överraskning)

Anji då...... hon söker fint, börjar med att jobba på singelripa som lättar för henne och respekterar spontant, blir sedan slagen på fågel vid tre tillfällen, avslutar med en stöt där hon blir orolig .

Även Sessan och Snella debuterade i helgen, enligt domare gick Snella för ett 1:a pris i 40 minuter sedan kroknande hon, Snella har inte mycket erfarenhet i bagaget så det var en mycket bra prestation. Jag ser fram mot att få se henne igen i höst.

Sessan visade även hon upp ett sök med fart och fläkt, hon hade dock oturen att få partners som hellre ville leka än jaga och det gjorde henne lite låg men när det släppte  visade hon att det finns mycket att hämta där.

Kullsystrarna Nikez och Niezti (Z.Häkza-Imingens Bajas) har fortsatt en hård fight om vem som först ska ta steget upp i SKL, den här gången var det Niezti som tog ett steg närmare med en 2 ÖKL, Nikez avlutade med 3 ÖKL.

Qajza med Kenneth som förare tog ytterligare en premie, 3 UKL, hon har faktiskt 100 % premier på sina starter.

Vi hann även med den fredagens utställning i Lofsdalen där Stållan visade upp en sida som jag inte sett innan. För det första har hon alsdrig gått i koppel men efter några minuters träning så accepeterade hon att jag bestämde takten , i ringen visade hon upp sina bästa manér... Det blev Excellent med CK och 2 Bästa tik, inte illa av en 12 månaders valp (kanske blir hon Mims arvtagare)

Även Snella fick Excellent
Sessan Very Good
Qaramella Very Good
Qajza Very Good
Niezti Very Good
Taro Excellent

Mycket bra jobbat av alla och Tack för en härlig helg !!!Inga kommentarer: