tisdag 14 juni 2011

Dog Table


















Jag hade en mycket trevlig helg hos Kennel Red Garlic, vi var 10 personer som  samlades runt bordet.
Jag känner mig otroligt hedrad som blev inbjuden att vara med bland detta erfarna gäng på 10 personer som sitter inne med enormt mycket kunskap och flera 100 års erfarenhet. Alla höll vi ett föredrag om något som ligger oss varmt om hjärtat så det var ett fullspäckat program från tidig morgon  till sena natten (morgonen).
Först ut var nestorn och "rypeproffessorn" Johan B Steen som pratade om fågelhundsavel och gav oss lite historik runt temat, han hade mycket klokt att säga. Johan B är även den som på 60 talet var med och "skapade" dagens Gordon Setter med prefixet Jotuns.



Därefter var det min tur, mitt tema var Om vi kan avla på statistik och avelsrådets roll i aveln.


Berit Funkvist, välkänd pointeruppfödare med Kennelnamnet Västanåns, vi fick ta del av den valptest som Berit och Nils Obel utarbetat där man testar 8-11 veckors valpar på vaktel. Vi fick även se film på hur testet gick till, med på denna film var en av kenneln stora hundar Västanåns Caramaba som 8 veckors valp. Fantastiskt att fått se detta


Michael Fossum, Norsk Gotlänning som brinner för fjälljakten och lagt ner ett enormt stort engagemang på detta. Dagens tema var hundhållning i dag och i framtiden. Michael gav oss mycket att tänka på när det gäller de nya sekterna som ser hunden som en människa på 4 ben.


Ulric Myrhaug, ung och  nybörjare inom fågelhunds sporten,  gav oss sin syn på miljön och  några ord på vägen om hur vi ska ta hand om våra nybörjare.


Sören Mullvad, dansk pointerman som haft stora framgångar de senaste åren i Danmark och Sverige. Han pratade om hur vi kan använda kroppsspråket i hunddressyr. Vi fick även en uppvisning på hur det hela kan gå till då han fick en av Agnets 5 månaders valpar i sin hand.


Värdinnan Agneta Andersson hade ett intressant tema, kvantitet ger kvalitet, På ett pedagogiskt sätt redogjorde hon för sin syn på temat.


Leif Persson, välkänd från Dylta Bruk, pratade om mentaltest. Han avslutade med att Vi fick var och en fylla i ett schema med mental testets egenskaper, där vi skulle pricka in vilka egenskaper vi tyckte var optimala hos en fågelhund, vi var väldigt eniga i gruppen om vilka egenskaper vi ville ha.


Med oss hade vi även Rospigan Maud Mattsson , duktig fotograf och webba, som oftast har en vit setter i hälarna.


Jenny Bodell helgens sekreterare , idé spruta och duktig pointeruppfödare.


Jenny har skrivit anteckningar under helgen som finns utlagda på Agneta Anderssons Face Book för dig som läsa mera om denna helg. Förhopningsvis komme vi även att få se någon av de 1000 bilder som Maud tog under helgen


Helgen gav oss även många glada skratt och tokiga idéer :-)



1 kommentar:

Eva sa...

Låter som du haft en intressant och rolig helg
och säkert alldeles fullmatad med ideer.....
ska leta reda på sidan så jag fgår läsa mera.