tisdag 7 juni 2011

SE UCH Zettertjärns Häkza

J Nikez
HäkzaMor & dotter stöpta i samma form, Nikez till vänster
SE UCH Zettertjärns Häkza
Då har vi landat hemma igen efter en lång helg hemifrån. På lördagen styrdes färden mot Orsa för att hämta Vandrings Priserna för 2010 och ställa ut Häkza och Nikez.
Vi fick äntligen möta sommaren i Orsa, +25 C, härligt!!!


Fanzy fick möta sin nya familj och är nu hemmastadd utanför Oslo. Här hemma finns bara Prazzel och Putte kvar även de övriga småttingarna har nu fått egna familjer. Jag önskar Er alla Stort Lycka till med den nya familjemedlemmen.På söndagen var det SGSK's utställning i Orsa. Zettertjärns Nikez ( Häkza-Imingens JZ  Bajas) var på utställning för första gången i sitt liv, då hon fortfarande är för ung för att starta i Bruksklass (<15 mån) blev hon anmäld i juniorklass. Det var hela 9 juniortikar anmälda, när vi var inne första varvet med alla tikarna gav domaren oss inte en blick under det varv vi skulle springa runt tillsammans.... svårt att veta om det var positivt eller negativt...
Det visade sig vara positivt, Nikez fick Excellent och placerad som nummer 1 i konkurrensen med CK. Senare vann hon även över bästa juniorhane och blev bästa junior.


Då domaren tyckte bra om Nikez fanns det förhoppnig om att hon även skulle tycka om mamma Häkza. Hoppades på att Häkza kanske skulle kunna få sitt sista CK och bli Champion denna helg,men det var många snygga tikar som ställdes ut, I bruksklassen var det 5 tikar , alla fick de Excellent, Häkza blev 2:a i klassen och fick CK. I  Bästa tik klassen senare blev Häkza 3 BT med Reserv-Cert och hon fick då sin Champion rosett. Jätte skoj att domaren skrev en hälsning och signerade rosetten , det har jag aldrig varit med om för, detsamma gjorde hon på Bästa Junior rosetten :-)


I Drammen var det stor utställning i helgen, där startade Nikez bror Nim-Buz även han fick Excellent Grattis till Asbjörn och Louis (Nim-Buz)


Utställningskritik för Nikez:
Tik av bra storlek, vackert feminint huvud, utmärkta proportioner, fint utfyllt nosparti, väl placerade tantecken, välkroppad, väl utvecklat bröst, utmärkt benstomme. Bra päls och färg. En lovande junior. Dagens Bästa junior
Excellent/junkl, 1 CK konkKritik Häkza:
Väl ihopkommen tik med feminint vackert huvud, väl ansatta tantecken, vacker hals, utmärkt bröst, välvinklad, rör sig med utmärkt steg, bra färg och päls.
Excellent/bruksklass, 2 konk CK, 3 BT R-Cert,  Utställnings Championat

3 kommentarer:

Jullan sa...

ohh vad roligt för er stort grattis!
Vi har anmält oss till klubbdagarna nu :=) blir spännande !

Anonym sa...

Gratulerer med utstillingen, det var morro at det slo til i Orsa. Ellers har Prinz Pino slått seg til ro:-)9 eller! " Han kjører oss hårt:-)) "
Hatt sin første stand på rypevinge i dag, det syntes han var kjempemorro.
Hilsen Roy

Unknown sa...

Tack julia, vad skoj, då sesvi om en dryg vecka:-)
Tackar Roy,det är bra att Pino håller ångan uppe, träningen är i full gång , låter toppen ,han har faktiskt provat på ripvingen förut :-)