onsdag 20 oktober 2010

Beslutsångest


.....har jag haft men nu är beslutet taget och jag kommer att sälja en av mina yngre tikar.
Varför det blev just hon?? För att jag tycker att flocklivet kan vara för tufft för henne, hon är väldigt ödmjuk och följsam. Å andra sidan är hon kanske en av mina bästa jägare, kan tänka mig att en och annan kommer att höja på ögonbrynet.... och tycka att jag gör mig av med "fel" hund. Men beslutet är mitt och jag unnar denna härliga hund ett gott liv där hon kommer att få mycket uppmärksamhet och slippa vara en i flocken.

När jag tar det svåra beslutet att sälja eller omplacera en hund utgår jag från att hunden ska ha det bättre i det "nya" hemmet än vad han/hon har det här och mina hundar har det bra, det negativa är att det är
många som ska dela på mig och min tid. De får dock mera tid och aktivitet än de flesta andra hundar får, de är inga hundgårds hundar utan ALLA bor inne, de får vara ute i fjäll/ skog flera ggr i veckan och de är älskade familjemedlemmar.

Hur lätt är det då att hitta ett nytt hem utifrån dessa kriterier .... eller som en finurlig "hundgubbe "sa till mig Du är mera noga med var dina hundar ska bo än vem du själv delar boende med .....och det hade han ju rätt i ;-)


6 kommentarer:

jessica sa...

tufft beslut men det är ju som du skriver huvudsaken hundarna har det bra.:)
Men du har en tuff tid framför dig att hitta ett "värdigt" hem till henne.
kram

Dernole sa...

En del av oss är djurmänniskor och andra är människomänniskor, trordu hamnar i den första kategorin:) och var glad för det.

Unknown sa...

Helene, jag räknar mig gärna till djurmänniskor kategorin, tror jag passar bäst in där:-)
Jessica , du tog själv ett sådant beslut för inte länge sedan och det blev BRA.

Barbro sa...

Inte lätt, men rätt! Jag tycker du gör rätt som utgår från hundens bästa. Man ska inte samla hundar på hög för att det är svårt att göra sig av med dem. Vi har omplacerat några av våra hundar tidigare och det har blivit såå bra, för alla parter.

Rose-Marie sa...

Tom tycker att han har kommit upp sig, för nu kan han få samma uppmärksamhet som katterna ( han var snäpet under från början påstår han ). Den uppmärksamhet och omsorg hundarna får tror han är ouppnåeligt för honom, Jag brukar svara att det beror på att dom ställer ju upp för mig så mycket ;0) så det är bara för honom att göra lika!

Unknown sa...

Hehem bra Rose marie.......jag tror att Tom har helt rätt i sina antaganden